sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Olutarvio: Domaine les Cascades Bière Blanche Framboise

Jupen keittiö on kotiutunut Ranskasta takaisin kotimaan kamaralle, mutta matkajuttuja tipahtelee vielä jonkun aikaa erityisesti oluiden osalta. Nyt arvioitavana on hieman poikkeuksellinen olut, Bière Blanche Framboise, sillä sen on tehnyt Domaine les Cascades -viinitila eikä suinkaan perinteinen panimo.

Samea olut on väriltään kullankeltainen, ja se muodostaa lasiin kaadettaessa keskiverrosti saippuakuplamaista ja melko nopeasti häviävää vaahtoa. Ohut kerros jää sentään kummittelemaan lasin reunalle pidemmäksi aikaa.

Oluen tuoksu on hapan ja hedelmäinen, ja muistuttaa etäisesti lambic-oluita. Maku on aluksi niin ikään hapan ja kevyen hedelmäinen, mutta muuttaa hiljalleen astetta makeammaksi. Jo oluen nimessä manittu vadelmaisuus on aluksi miltei kokonaan piilossa, mutta muutaman suullisen jälkeen sen pirteä maku tarttee myös makunystyröihin.

Kevyt suutuntuma on vielä happamampi ja kuivattaa suuta oikeaoppisesti. Jälkimaku on melko lyhyt. Kokonaisuutena olut on oikein hyvä ja esimerkki siitä että myös viinintekijät voivat halutessaan panna hyvää olutta!Bière Blanche Framboise:
Panimo: Domaine les Cascades, Ranska
Tyyli: Witbier, 5,0 %

Pisteet:
Tuoksu 6/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 6/10 + Suutuntuma 2/5 + Yleisvaikutelma 12/20 = Yhteensä 29/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...