keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Olutarvio: Sant Erwann

Brasserie de Bretagne -panimon olutsarja jatkuu arviolla Sant Erwann -oluesta. Aiemmin blogissa on arvioitu saman panimon Britt Blanche ja Britt Rousse.

Sant Erwannin panemiseen on käytetty peräti seitsemää eri viljaa eli ohraa, tattaria, ohraa, vehnää, kauraa, ruista ja spelttiä. Sekasotkusta paljastuu kuparinruskea ja kirkkaahko olut, jota koristaa komea, kuohkea ja pitkäkestoinen olut. Hieman yllättäen tuoksu on todella mieto. Parhaiten esille pääsevät maltaat, karamellimainen makeus, mausteisuus, hiiva ja kevyt hedelmäisyys.

Maku on tuoksun luomiin odotuksiin nähden yllättävänkin raikas ja hedelmäinen. Hiiva, mausteet ja pähkinäisyys ovat myös hyvin esillä. Kevyehkö suutuntuma on pehmeän vähähappoinen ja makean maltainen.  Lyhyehkö jälkimaku on maltainen ja aivan lopussa mukavan karvas.

Olut on kokonaisuutena omaan makuun todellinen pettymys lupaavan ulkoasun jälkeen. Varsinkin tuoksu jää todella heikoksi, mutta onneksi pehmeä ja kohtalaisen monipuolinen maku pelastaa kokonaisuuden.Sant Erwann:
Panimo: Brasserie de Bretagne, Ranska
Tyyli: Bière de garde, 7,0 %

Pisteet:
Tuoksu 4/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 5/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 11/20 = Yhteensä 26/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...