lauantai 24. marraskuuta 2012

Paistettu inkivääriporsas

Olen muistaakseni mainostanut joskus aiemminkin Machiko Yamada-Alhon kirjoittamaa Japanilainen keittokirja -opusta. Vuonna 1986 kirjoitettu kirja on käsittääkseni myyty loppuun jo aikaa sitten, mutta hankin omani huuto.netistä. Kirja näyttää visuaalisesti hyvällä tavalla 80-luvulta eikä reseptit ole menettäneet mitään vuosien saatossa. Samalla voit tehdä aikamatkan takaisin aikaan, jolloin sushiravintoloita ei ollut joka kulmassa. Suosittelen tutustumaan! Tässä maistiaisena yksi ikisuosikkini, paistettu inkivääriporsas (butaniku no shogaitame).


Ainekset:
  • 300 g porsaanlihaa (kinkku, kasleri, kyljys) *käytin itse porsaan sisäfileetä
  • 50 g tuoretta inkivääriä
  • 3 rkl öljyä
  • vähän suolaa
  • vähän valko- tai mustapippuria *käytin itse mustapippuria
  • 1 rkl soijakastiketta
  • (kauden vihanneksia)
Valmistusohje:
  1. Leikkaa porsaanliha niin ohuiksi viipaleiksi kuin mahdollista ja edelleen 4-5 cm:n suikaleiksi
  2. Leikkaa kuorittu inkivääri tikuiksi.
  3. Kuumenna paistinpannu ja kaada öljy pannuun. Ruskista inkiväärisuikaleet hyvin. Lisää lihat viipale kerrallaan ja paista, kunnes ne ovat kypsiä.
  4. Mausta seos pippurilla, suolalla ja soijakastikkeella.
  5. Asettele liha tarjoiluastiaan vuodenaikaan sopivien vihannesten kanssa.

Lähde: Machiko Yamada-Alho: Japanilainen keittokirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...