maanantai 29. elokuuta 2011

Tulinen kookos-kalakeitto

Tulinen kalakeitto valmistuu helposti ja sopii tulisen intialaisen ruoan ystäville. Keitossa voi käyttää haluamaansa kalaa, mutta esimerkiksi edullinen pakasteseiti käy oikein hyvin tällaiseen ruokaan. Ruoassa yhdistyvät tulisuus ja makeus makuhermoja kutkutellen. Tällä ohjeella valmistuu noin neljä annosta, mutta ruoka oli sen verran herkkua, että santsikierroksen jälkeen kaikki tuli syötyä kahdestaan...

Ruokajuomana oli tällä kertaa ranskalaista puolikuivaa kolmen rypäleen (Riesling, Muscat ja Pinot Gris) valkoviiniä eli Wolfberger (W)³:a (ks. Alkon kuvaus). Tulinen ruoka vaatii kaveriksi hapokasta ja hedelmäistä viiniä ja tämä viini sopi mielestäni erittäin hyvin ruoan kanssa. Muutkin Wolfbergerin viinit ovat olleet hyviä ruokaviinejä, joten niitä voi suositella yleisestikin.

Ainekset (4 annosta):

  • 1 iso sipuli
  • öljyä
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 cm tuoretta inkivääriä
  • 2 tl jeeraa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1/2 valkosipuli
  • 1 punainen chili
  • 2 rkl tamarinditahnaa
  • 2 tomaattia
  • 400 ml kookosmaitoa
  • 1 dl vettä
  • 500 g vaaleaa kalaa (esim. seiti)
Valmistusohje:
  1. Silppua sipuli ja kuullota öljyssä pienellä lämmöllä kattilassa.
  2. Lisää kattilaan sinapinsiemenet, jeera, kurkuma, raastettu inkivääri ja murskattu valkosipuli. Sekoita muutaman minuutin ajan.
  3. Lisää tamarinditahna, pilkotut tomaatit (ilman siemeniä) ja kookosmaito sekä vesi. Anna kiehua kymmenisen minuuttia.
  4. Lisää viipaloitu kala kattilaan ja kiehauta vajaa viisi minuuttia eli kunnes kala on kypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...