lauantai 12. maaliskuuta 2011

Gremolata-vasikanfilee

Lauantai-illan ruokana oli vasikanfileetä gremolatan ja tagliatellen kanssa. Vasikkaa tulee harvemmin syötyä, mutta kyllähän tämä naudan ja possun välimuoto maistuu aina välillä. Nyt pyrkimyksenä oli saada lihasta mehevää mediumia, eikä lopputulos mennyt aivan pieleen.

Ruokajuomana oli itselle uutta chiantia eli Vignamaggio Chianti Classicoa (Alkon tuotekuvaus). Reilun tunnin dekantoinnin jälkeen viini tuoksui kirsikalle, mustaherukalle ja puolukalle ja maku seurasi tuoksua. Päällimmäisenä mieleen jäi keskitäyteläinen ja melko hapokas kirsikkainen ja herukkainen maku. Yleisesti ruokaviininä mainio, mutta toisaalta en pysty tekemään hirveästi eroa tämän ja parin muun huokeamman Alkosta saatavan chiantin kesken. Viini sopi vasikalle hyvin, mutta voimakas gremolata ei oikein sopinut yhteen viinin kanssa. Seuraavan kerran voisi kokeilla jotakin italialaista valkoviiniä.

Ainekset (2 annosta):

  • 530 g vasikanfileetä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • rypsiöljyä
  • voita

Lisäksi:

  • 300 g tagliatellea
  • oliiviöljyä 

Gremolata:

  • 1 sitruuna
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu lehtipersiljaa

Valmistusohje:

  1. Valmista gremolata. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Silppua persilja. Hienonna valkosipuli. Yhdistä kaikki ainekset ja murskaa ne morttelissa karkeaksi tahnaksi. Purista joukkoon hieman sitruunamehua.
  2. Esilämmitä uuni 225-asteiseksi. Puhdista vasikanfilee tarvittaessa ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Ruskista liha kauttaaltaan pannulla ja nosta uunivuokaan. Paista kunnes lihan sisälämpötila on noin 61-63 astetta, niin saat lihasta mediumin. Ota liha uunista, kääri folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen viipaloimista.
  3. Keitä tagliatelle ohjeen mukaan. Viipaloi vasikanfilee, lusikoi päälle gremolataa ja tarjoile tagliatellen kera. Voit lorauttaa hieman hyvää oliiviöljyä pastan päälle antamaan makua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...