lauantai 26. maaliskuuta 2011

Tuorepastaraviolit

Tuorepastan tekeminen on periaatteessa melko yksinkertaista hommaa. Ensin tehdään taikina ja sitten muokataan se haluttuun muotoon mielellään pastakoneessa. Käytännössä näin vasta-alkajalle hommaan saa turhattua aika paljon aikaa, mutta lopputulos on silti vaivan arvoista. Itse taikinan pyöräyttää kasaan noin vartissa, mutta varsinkin ravioleiden kanssa näpräämisessä sai olla tarkkana ja aikaa kului. Lopputulos ei ollut ehkä visuaalisesti nautittavin, mutta maku oli kerta kaikkiaan mainio. Juustopohjaiset raviolit ovat muuten sen verran tuhtia tavaraa (ja ravioleista tuli tehtyä turhan suuria), että ei näitä montaa jaksa kerralla syödä.
Ruoka
Viini

Ruokajuomana oli italialaista punaviiniä Venetosta ja tarkemmin sanottuna Bardolinosta. Hinta-laatusuhteeltaan mainio Pasqua Villa Borghetti Bardolino Classico (Alkon kuvaus, hinta 7,98 euroa) näyttää yllättävän tummalta ollakseen kevyt punaviini. Samoin tuoksu on yllättävän voimakas, ja siinä on kirsikkaa, mustaherukkaa ja hieman mausteisuutta. Maku on notkea ja raikkaan kevyt, tanniineja ei juurikaan ole, mutta toisaalta happoja taas on melko paljon. Maku on tasapainoinen ja pehmeä sekä helposti lähestyttävä, joten kyseessä on mainio ruokaviini esimerkiksi pitsalle tai kasvispastalle ja ylipäätään kaikelle vähän maustetulle tomaattipohjaiselle ruoalle. Eikä itsellä ollut valittamista tämänkään ruoan kanssa.

Ainekset:

Pastataikina
  • 500 g durum-vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl vettä
Taikinakeko

Ja kelmutettu taikinapallo

Täyte
  • 250 g ricolaa
  • 50 g pecorinoa
  • 50 g pinjansiemeniä
  • pari reilua kourallista tuoretta pinaattia
  • kourallinen kuivatettuja suppilovahveroita
  • suolaa
  • pippuria
Yrttinen voikastike
  • 50 g voita
  • reilu loraus oliiviöljyä
  • sitruunankuorta
  • suolaa
  • pippuria
  • kuivattua timjamia
  • Provencen yrttejä
Koristeluun
  • mustapippuria
  • parmesaania
  • tuoretta basilikaa
Pinaatit ryöpätään 
Pinjansiemenet paistetaan

Valmis juustotäyte

Pastakone on viritelty

Sitten aloitetaan taikinan kaulitseminen

Ja laitetaan täyte taikinan pääle

Keittovalmiit raviolit

Valmistusohje:
  1. Sekoita jauhot ja suola ja tee jauhoista keko pöydälle. Tee keon keskelle kuoppa ja riko kananmunat kuoppaan. Ala sekoittaa jauhoja sormin kananmunaan sekaan. Lisää vettä pienissä erissä jauhojen päälle ja vaivaa taikina tasaiseksi ja pehmeäksi. Taikinan tulisi olla niin kosteaa, että siitä ei murene irti palasia. Vaivaa taikina palloksi ja kääri muovikelmuun sekä laita jääkaappiin noin tunniksi.
  2. Ryöppää pinaatit eli keitä noin 3 minuuttia kiehuvassa vedessä ja huuhtele kylmän veden alla. Hienonna pinaatit silpuksi.
  3. Valmista täyte. Aloita raastamalla pecorino-juusto ja paahtamalla pinjansiemenet. Sekoita kulhossa ricola, pecorino, pinjansiemenet, hienonnettu pinaatti ja murskatut sienet. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
  4. Kaulitse pastataikina levyiksi pastakoneessa/kaulimella. Laita lusikallinen täytettä pastataikinan päälle noin 5-7 sentin välein ja lisää päälle toinen samankokoinen taikinalevy. Painele taikinalevyt huolellisesti kiinni ja leikkaa taikinaleikkurilla neliönkokoisiksi. Jätä täytteen ympärille noin sentti tyhjää tilaa.
  5. Keitä isossa kattilassa vettä ja suolaa reilusti veden kiehuttua. Valmista paistokastike paistinpannulla eli lisää pannulle voi, oliiviöljy, raastettua sitruunankuorta, suolaa, pippuria ja haluamasi yrtit. Keitä raviolit vedessä, noin minuutti per ravioli riittää keittämiseen. Nostele keitetyt raviolit reikäkauhalla paistinpannulle ja pyörittele varovasti kuumassa yrttikastikkeessa.
  6. Tarjoile välittömästi lämpimänä ja mausta annokset mustapippurilla. Lisää päälle myös raastettua parmesaania ja koristele tuoreella basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...