torstai 17. maaliskuuta 2011

Uuninautaa rucolaperunasoseen, haudutettujen suppilovahveroiden ja salaatin kera

Illan ateria rakentui naudan sisäpaistin ympärille. Valitettavasti itse pääruoka ei onnistunut, sillä uunimittari hajosi ja paistista tuli aivan liian kypsää ja kuivaa. Muuten ruoka onnistui hyvin. Suppilovahverot olivat erittäin voimakkaanmakuisia, joidenkin makuun varmasti myös liian voimakkaita. Jos makua haluaa hillitä, niin kannattaa huuhdella sieniä reilusti ennen keittämistä. Perunasose oli myös hyvää, sillä esimerkiksi rucola tuo kivasti makua perinteiseen soseeseen verrattuna. Salaatti koostui vain neljästä ainesosasta, mutta niistä syntyi harmoninen kokonaisuus. Salaatinkastikkeena oli itse tehtyä vinaigrettea (ks. aiempi ohje). Lisäksi jälkiruoaksi oli mangojogurttisosetta.

Uuninauta ja haudutetut suppilovahverot:
Ainekset:

  • 630 g naudan sisäpaistia
  • voita
  • öljyä
  • 1 valkosipuli
  • suolaa
  • mustapippuria
  • rosmariinia
  • timjamia
  • 1 dl punaviiniä
  • 1 dl vettä
  • 2 dl kuivattuja suppilovahveroita

Valmistusohje:

  1. Esilämmitä uuni 200-asteiseksi.
  2. Ruskista paisti pannulla voiöljyseoksessa kauniin ruskeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita liha uunivuokaan kokonaisen valkosipulin kanssa. Hiero vielä liha kauttaltaan tuorella rosmariinilla ja timjamilla. Anna olla uunissa, kunnes fileen sisälämpötila on noin 58 astetta. Ota liha uunista ja kääri folioon. Anna vetäytyä noin vartin verran.
  3. Valmista suppilovahverat. Kaada kattilaan punaviini ja vettä uunivuokaan. Kaavi maukas paistoliemi vuoasta kattilaan. Muserra valkosipuli niin ikään kattilaan. Kiehauta kastike ja lisää sekaan hienonnetut sienet. Keitä kunnes sienet ovat pehmenneet ja neste on haihtunut miltei kokonaan.


Perunasose:
Ainekset:

  • 500 g jauhoisia perunoita
  • 1,5 dl maitoa
  • oliiviöljyä
  • tuoretta rucolaa

Valmistusohje:

  • Kuori, halkaise ja keitä perunat suolatussa vedessä. Kaada keitinvesi talteen.
  • Silppua puolikas ruukullinen rucolaa.
  • Kuumenna maito kiehumispisteeseen, lisää rucolat maidon sekaan ja koko seos perunoiden päälle.
  • Soseuta käsin survimella ja lisää tarvittaessa keitinvettä.
  • Kaada mukaan loraus hyvää oliiviöljyä.

Salaatti:
Ainekset:

  • 8 roomansalaatinlehteä
  • 250 g keltaisia minitomaatteja
  • 3 punaista tomaattia
  • tuoretta basilikaa
  • itsetehtyä vinaigrettea

Valmistusohje:

  1. Irrota salaatinlehdet ja leikkaa muutamaan osaan. Aseta salaattikulhon pohjalle.
  2. Halkaise minitomaatit kahteen osaan ja isommat tomaatit noin kahdeksaan osaan. Asettele salaatinlehtien päälle.
  3. Irrota noin 10 isoa basilikanlehteä ja silppua pieneksi. Ripottele salaatin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...