sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Sitruunakanaa salsakastikkeen ja uuniperunoiden kera

Sunnuntai-illan ruokana oli sitruunakanaa salsakastikkeen, uuniperunoiden ja salaatin kera. Kana oli sisältä mehevää ja pinnalta rapeaa, ja salsakastikkeessa oli mukavasti tulista potkua, jota makeus tasapainotti. Perunat olivat Lapista ja mausteina käytettiin rosmariinia ja Provencen yrttejä sekoitettuna oliiviöljyyn. Salaattiin laitettiin roomansalaattia, tomaattia, punaista paprikaa, keltaista paprikaa ja basilikaa sekä mausteeksi päälle provencenyrttejä.

Sitruunakana:
Ainekset:
  • 4 kanan rintafileetä
  • 1/2 sitruuna
  • 2 tl cayennepippuria
  • 2 tl mustapippuria
  • voita
  • rypsiöljyä
Valmistusohje:
  1. Tee kanan rintafileisiin kolme poikittaista viiltoa. Purista päälle mehua sitruunasta ja mausta vielä cayenne- ja mustapippurilla. Paista öljyvoi-seoksessa kypsäksi.
Salsakastike:
Ainekset:
  • 1 purkki ananasmurskaa
  • 1/2 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 2 tl tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl cayennepippuria
Valmistusohje:
  1. Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja kiehauta kevyesti. Anna hautua pienellä lämmöllä 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...