maanantai 7. maaliskuuta 2011

Pasta frutti di mare ja mustikkamousse


Illan aterian inspiraationa oli perinteinen "tehdään mitä kotoa löytyy" -periaate. Tämän perusteella pääruoka kehiteltiin merenelävien ja jälkiruoka mustikoiden ympärille. Lopputuloksena oli täten pasta frutti di marea ja mustikkamoussea makeiden lastujen kera. Jälkimmäiseen resepti löytyi MTV3:n sivuilta ja ensimmäiseen omasta päästä. Molemmat maistuivat erinomaisilta. Ruokajuomana oli vanhaa tuttua Alsacesta eli Wolfberger Rieslingiä. Kuiva, hapokas ja sitruksinen juoma täydensi hyvin samoja makuja sisältänyttä pastaa.




Frutti di mare
Ainekset (4 annosta):

  • 250 g mereneläviä pakasteesta
  • 125 g pakastekatkarapuja
  • chilimaustetta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 salottisipulia
  • 2,5 dl kermaa
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 350 g tagliatellea
  • suolaa
  • pippuria
  • sokeria

Valmistusohje:

  1. Kuullota sipuli ja valkosipuli paistinpannulla, mausta chilillä.
  2. Lisää pannulle valkoviini ja sitruunamehu ja kiehauta.
  3. Lisää pannulle merenelävät ja lämmittele hetki. Lisää myös kerma ja kiehauta.
  4. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.
  5. Keitä pasta, valuta ja lisää joukkoon.
  6. Koristele silputulla lehtipersiljalla ja rucolalla.

Mustikkamousse:
Ainekset (2 annosta):

  • 200 g mustikoita
  • 1/3 dl + 1/3 rkl sokeria
  • 1 rkl vettä
  • 1 tl liivatejauhoa
  • 1 munanvalkuainen
  • 1 dl kuohukermaa

Valmistusohje:

  1. Paseeraa mustikat pyreeksi.
  2. Keitä sokeriliemi vedestä ja sokerista. Anna jäähtyä.
  3. Vatkaa valkuainen ja loput sokerista kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeriliemi sekaan.
  4. Lisää liivate mukaan valkuaisvaahtoon.
  5. Vatkaa kerma yhdessä mustikkapyreen kanssa ja yhdistä valkuaisvaahdon kanssa.
  6. Jaa vaahto jälkiruokakulhoihin ja laita jääkaappiin tarjoiluun asti.
  7. Koristele mantelorouheella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...