keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Tex mex -salaatti ja appelsiini-paahtovanukas

Tällä kertaa vuorossa oli meksikolaishenkinen ateriakokonaisuus alkaen itse tehdystä guacamole- ja salsakastikkeesta ja tex mex -salaatista appelsiini-paahtovanukkaaseen saakka. Ateriakokonaisuus rakentui edellisillalta jääneen viinin ympärille ja kevyt burgundilainen toimi hyvin kevyehkösti maustetun ruoan kanssa. Toisena ruokajuomana oli markettien uutuusolut, Tuborg Lime Cut, joka oli odotetun kehno. Periaatteessa kyseessä on perusbulkkiolut, johon on isketty joukkoon vähän astianpesuainetta. Mausteisen ruoan kanssa tämän juomista voisi edes harkita, mutta tuskinpa tulee siltikään ostettua toiste.
Tarjoilut

Salaattiannos



Tex mex -salaatti

Ainekset (4 annosta):
1 kerä jäävuorisalaattia (1,00 e)
4 tomaattia (1,20 e)
200 g pakastemaissia (0,50 e)
2 punasipulia (0,65 e)
1 rkl rypsiöljyä
2 tl chilimaustetta
400 g luomunaudan jauhelihaa (5,30 e)
suolaa
mustapippuria

Guacamole- ja salsakastikkeet tarjoiluvalmiina.

Guacamolekastike:
1 kypsä avokado (2,00 e)
1/2 sipuli (0,20 e)
1 tl öljyä
1 tomaatti
2 tl tuoretta korianteria (0,80 e)
1 punainen chili (0,40 e)
suolaa
sitruunamehua
2 dl kermaviiliä (0,75 e)
Avokado murskataan morttelissa.

Italian lippu guacamolesalaatissa.

Tahna ilman kermaviiliä.


Salsakastike:
1 punainen chili (0,40 e)
1 punainen paprika (1,00 e)
1/2 sipuli (0,20 e)
4 valkosipulinkynttä (0,20 e)
2 tomaattia (0,60 e)
oliiviöljyä
1 lime puristettuna
sokeria
suolaa
pippuria
Salsakastikkeen keskeisimmät ainesosat.


Tarjoiluun:
maissichipsejä (0,60 e)
salsakastiketta
jalapenoja (0,50 e)

Hinta yhteensä noin 17,90 euroa (yksi annos noin 4,45 euroa).

Valmistusohje, salsakastike:
1. Pilko chili, paprika, sipulit ja tomaatit mahdollisimman pieniksi palasiksi.
2. Lisää oliiviöljy, puristettu limemehu ja mausteet kattilaan yhdessä muiden ainesosien kanssa ja kiehauta kunnolla. Jäähdytä kastike tarjoiluastiassa.

Valmistusohje, guacamolekastike:
1. Kuori avokadot ja murskaa ne morttelissa.
2. Kalttaa tomaatti kiehuvassa vedessä, poista kuori ja siemenet ja pilko pieniksi kuutioiksi.
3. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua pieniksi paloiksi.
4. Hienonna sipuli ja korianteri.
5. Sekoita kaikki ainekset tahnaksi.
6. Lisää joukkoon kermaviili ja öljy sekä mausta makusi mukaan suolalla. Lisää pari tippaa sitruunamehua joukkoon.

Valmistusohje, salaatti
1. Suikaloi salaatti ja paloittele tomaatit.
2. Lisää salaattiin pakastemaissit ja viipaloitu punasipuli.
3. Ruskista jauheliha rypsiöljyssä ja mausta chilillä, suolalla ja pippurilla.
4. Annostele lautaselle salaattia, nosta päälle kuumaa jauhelihaa, maissichipsejä ja kastiketta. Tarjoile lisäksi erikseen chilikastiketta ja jalapenoa.
5. Nauti kylmän oluen (tai tässä tapauksessa pinot noirin kera).

Appelsiini-paahtovanukas


Ainekset (2 annosta):
1 kananmuna (0,20 e)
2 tl sokeria
1 dl kuohukermaa (0,50 e)
1/3 dl appelsiinimehua (0,20 e)
1/2 tl vaniljasokeria
1 rkl juoksevaa margariinia
1/3 dl fariinisokeria
Uunivuoat voidellaan ja fariinisokeri lisätään vuoan pohjalle.

Vuoat uuniin vesihauteessa.
Ja uunista pois hyytyneenä.
Valmis annos kipattuna lautaselle.


Hinta yhteensä noin 1,90 euroa (yksi annos noin 1,00 euroa).

Valmistusohje:
1. Vatkaa muna ja sokeri keskenään. Lisää ruokakerma ja appelsiinimehu. Mausta vaniljasokerilla.
2. Voitele kaksi uuninkestävää annosvuokaa rasvalla. Ripottele vuokien pohjalle fariinisokeria niin, että pohja peittyy.
3. Laita vuoat reunalliseen uuniastiaan ja kaada astiaan vettä noin puoliväliin vuokien korkeudesta. Kaada seos vuokiin ja kypsennä 175 asteen lämpötilassa noin 45 minuuttia tai kunnes seokset ovat hyytyneet.
4. Jäähdytä vanukkaat aivan kylmiksi, irrota veitsen avulla vuoista ja kumoa lautasille. Koristele esim. mantelirouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...