sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Broileripata välimerellisesti

Sunnuntailounaana tai myöhäisenä brunssina broileripataa, jossa inspiraatiota on haettu Välimeren aineksista. Maultaan tämä pataruoka on melko voimakas, sillä sitruuna ja valkosipuli dominoivat raikkaalla maullaan. Vinkkinä kannattaa panostaa myös hyviin oliiveihin. Tätä pataruokaa voi syödä ihan sellaisenaan tai vaikkapa riisin ja/tai kasvisten kera.
Sunnuntaibrunssi
Ainekset:
  • 500 g broilerin rintafileetä
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 6 salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 keltainen paprika
  • 12 mustaa kivetöntä oliivia
  • nippu tuoretta oreganoa
  • nippu tuoretta basilikaa
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 rkl kapriksia
Valmistusohje:
  1. Ruskista broileri öljyssä padassa/paistinoannulla ruskeaksi joka puolelta ja mausta suolalla sekä pippurilla. Ota broilerit pois padasta ja laita lautaselle folion alle hautumaan.
  2. Kuori salottisipulit ja kuori sekä murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja valkosipulia pari minuuttia padassa. Lisää tomaattimurska.
  3. Silppua paprika ja lisää pataan yhdessä kokonaisten oliivien kanssa. Lisää myös hienonnettu oregano, punaviinietikka, tomaattisose, sokeri, valkoviini sekä raastettu sitruunankuori ja sitruunamehu.
  4. Nosta broilerit takaisin pataan ja hauduta kunnes liha on pehmeää ja kypsää.
  5. Koristele kapriksella ja basilikalla ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...