lauantai 26. maaliskuuta 2011

Herkkusienipasta, uunivuokaleipä ja tomaattisalaatti

Lauantai-illan kasvisruokamenu koostui tomaattisalaatista, uunivuokaleivästä ja herkkusienipastasta. Näillä ohjeillä kylläiseksi pitäisi tulla neljä henkilöä.

Uunivuokaleipä

Ainekset:
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl Provencen yrttejä
  • 1 tl mustapippuria
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g emmental-juustoa
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 dl vihreitä ja mustia oliiveja
  • 1 rkl öljyä aurinkokuivatuista tomaateista
  • voita
  • kourallinen pinjansiemeniä

Valmistusohje:
  1. Voitele leipävuoka voilla. Esilämmitä uuni 180-asteiseksi.
  2. Kuutioi juusto pieniksi paloiksi, leikkaa oliivit kahteen osaan ja pilko aurinkokuivatut tomaatit muutamaan osaan.
  3. Riko kananmunien rakenne vatkaamalla kevyesti. Lisää jogurtti ja mausteet. Sekoita.
  4. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho erillisessä kulhossa ja lisää sekoitus taikinaan.
  5. Lisää juusto, tomaatit, oliivit ja öljy taikinaan ja sekoita.
  6. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle pinjansiemenet.
  7. Paista uunissa noin 45-60 minuuttia eli kunnes leipä on kypsää.
  8. Anna leivän vetäytyä hetken paistamisen jälkeen ennen kumoamista. Nauti lämpimänä.

Tomaattisalaatti ja vinaigrette

Ainekset:
  • 600 g punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja
  • nippu tuoretta basilikaa
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1/2 tl tomusokeria
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje:

  1. Huuhtele tomaatit ja laita salaattikulhoon.
  2. Valmista vinaigrette eli sekoita keskenään dijoninsinappi, punaviinietikka, tomusokeri ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kaada vinaigrette salaattikulhoon ja sekoita varovasti.
  4. Hienonna tuore basilika ja ripottele salaatin päälle.


Herkkusienipasta

Ainekset:
  • 500 g fusillipastaa
  • 320 g tuoreita herkkusieniä
  • 50 g kevätsipulia
  • 2,5 dl kermaa
  • 50 g voita
  • 100 g parmesaania
  • muskottipähkinää
  • suolaa
  • pippuria
Valmistusohje:
  1. Pilko kevätsipuli ja viipaloi herkkusienet. Paista pannulla kunnes sienet ovat saaneet kauniin ruskean värin.
  2. Lisää kerma ja noin puolet raastetusta parmesaanijuustosta ja kiehauta kevyesti. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla. Jätä hautumaan pastan keittämisen ajaksi pienellä lämmöllä.
  3. Keitä pasta ohjeiden mukaan. Tee annokset ja koristele persiljalla. Lisää päälle vielä parmesaaniraastetta. Tarjoa salaatin ja tuoreen leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...