torstai 17. maaliskuuta 2011

Olutarvio: BrewDog Thrashy Blonde & Alpha Dog

Arviovuorossa kaksi skottipanimon olutta, joita molempia saa hyvin varustetuista ruokakaupoista/marketeista. Molempien kappalehinnaksi tuli 3,49 euroa (0,33 litran pullo) eli aivan mistään halvimmista oluista ei ole kyse.

Alpha Dog on läpinäkyvä ja -kuultava olut ja väriltään tumman/kuparinruskea. Vaahtoa ei synny juurikaan lasiin kaadettaessa, mutta se vähä rusehtava jää lasiin muistuttamaan olemassaolostaan joksikin aikaa. Olut tuoksuu kevyesti karamellimaiselta ja reippaasti humaloidulta. Tuoksussa on myös mukavasti hedelmäisyyttä ja marjoja. Maussa tuntuu rapsakka humalointi, joka kutittelee ikeniä vielä tovin maistelun jälkeen. Suutuntuma on keskitäyteläinen, hieman hapokas, raikas ja katkeroinen. Maku kestää myös ilahduttavasti melko pitkään. Olut on hyvä bitter, ei mitään maailmaa mullistavaa, mutta nautittava kokonaisuus.

Alpha Dog
Thrashy Blonde on taasen nimensä mukaisesti väriltään vaalea ja kauniin kullankeltainen. Olut vaahtoaa reilusti runsasta ja kuohkeaa valkoista vaahtoa. Lasista kantautuu sieraimiin raikas hedelmäinen ja makeahko tuoksu, jossa on niin sitrushedelmiä kuin joitakin eksoottisia hedelmiä. Maussa on mukavasti katkeroa, makeutta, hedelmäisyyttä ja humalointia. Suutuntuma on kuohkean raikas ja hieman liukas. Jälkimaku säilyy keskipitkänä ja lopussa on mukava humalan puraisu. Potkua oluessa on vain 4,1 prosenttia, jota ei uskoisi sitä maistellessa. Makua löytyy nimittäin sen verran mukavasti.. Tätä juo mielellään toistekin.
Thrashy Blonde
Pisteet:
Alpha Dog:: Tuoksu 6/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 6/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 12/20 = Yhteensä 30/50

Thrashy Blonde: Tuoksu 7/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 7/10 + Suutuntuma 4/5 + Yleisvaikutelma 13/20 = Yhteensä 35/50

Panimon kaksintaistelussa voiton vei tällä kertaa blondi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...