sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Värikäs chorizo-salaatti

Tämä täyttävä salaatti on mainio välipala tai lounas esimerkiksi ruokatunnille, mutta pienempänä annoksena myös toimiva alkupala. Salaatti valmistuu nopeasti, mutta se kannattaa valmistaa hyvissä ajoin. Maut nimittäin parantuvat ja tasaantuvat huomattavasti, kun valmista salaattia jaksaa seisottaa muutaman tunnin jääkaapissa ennen tarjoilua.


Ainekset (4 annosta):
  • 250 g värikästä pastaa
  • suolaa
  • 100 g chorizoa
  • 1 punainen luomupaprika
  • 1,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja 
  • ruukku tuoretta rucolaa 
Kastike:
  • 1 dl itsepuserrettua tomaattimehua
  • 0,25 dl valkoviinietikkaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
Valmistusohje:
  1. Keitä pasta ja anna jäähtyä.
  2. Suikaloi paprika, aurinkokuivatut tomaatit ja chorizo.
  3. Puserra tomaattimehu esim. sauvasekoittimella ja siivilöi tarvittaessa.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  5. Yhdistä salaatin ainekset kulhossa ja sekoita joukkoon kastike. Anna seisoa jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua. Nauti tuoreen patongin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...