Ainekset:
- 500 g lampaan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 4 kuivahtanutta paahtoleipäviipaletta
- 1 rkl jauhettua kanelia
- 1/2 dl pinjansiemeniä
- 1/2 dl korintteja
- 2 tl paprikajauhetta
- ripaus chilijauhetta
- 2 kananmunaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl ruokosokeria
- 1 dl silputtua persiljaa
- 2 rkl silputtua minttua
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 1 dl kylmää vettä tai kivennäisvettä
- 1 dl vehnäjauhoja leivittämiseen
- öljyä paistamiseen
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- öljyä
- ripaus chilijauhetta
- 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
- 400 g tomaattimurskaa
- puolen sitruunan mehu
- 1 rkl ruokosokeria
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 dl silputtua persiljaa
- 1/2 dl pinjansiemeniä
- 1/2 dl sultanarusinoita
Valmistusohje:
- Valmista kastike. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä. Lisää muut ainekset ja hauduta noin tunti. Lisää vettä tarvittaessa.
- Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet, kuullota öljyssä ja kaada kulhoon. Jauha leipäpalat, pinjansiemenet ja korintit tehosekoittimessa. Lisää muut ainekset jauhelihaan ja sekoita.
- Pyörittele taikina pyöryköiksi tai sukkuloiksi ja kieritä ne vehnäjauhoissa. Paista pyörykät öljyssä ja lisää kastikkeen joukkoon. Tarjoa couscousin tai riisin ja sitruunalohkojen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti