perjantai 6. tammikuuta 2012

Seesamilla kuorrutetut lihapullat

Seesaminsiemenillä kuorrutetut ja hieman karamellisoidut lihapullat ovat varsin helppo ja hauska naposteluruoka, jota voi nauttia esimerkiksi välipalana tai aasialaishenkisen aterian alkupalana. Näitä voi tarjota myös vaikkapa pikkunaposteltavana tai tapaksina, sillä pullat kannattaa syödä ennemmin kylmänä.


Ainekset:

  • 400 g luomunaudan jauhelihaa
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl tuoretta korianteria
  • 2 rkl soijakastiketta
  • maapähkinäöljyä paistamiseen
  • 75 g seesaminsiemeniä
  • 100 g sokeria
Valmistusohje:
  1. Sekoita tärkkelys ja 0,8 dl vettä jauhelihaan siten, että seoksesta syntyy tasaista massaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon hienonnettu korianteri ja soijakastike.
  2. Kuumenna maapähkinäöljy erittäin kuumaksi wokkipannulla. Muotoile taikinasta pienehköjä palloja ja kypsennä niitä öljyssä noin viisi minuuttia eli kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta lihapullat pois pannulta talouspaperin päälle kuivahtamaan.
  3. Kaada seesaminsiemenet matalalle lautaselle. Kuumenna toisella pannulla sokeri ja noin 3 rkl kypsennykseen käyttämääsi öljyä. Kuumenna kunnes sokeri sulaa ja karamellisoituu. Ota pannu liedeltä, kasta lihapullia ensin karamellisoituneessa sokeriseoksessa ja pyörittele pullat sitten seesaminsiemenissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...