Ainekset:
- 400 g luomunaudan jauhelihaa
- 2 rkl maissitärkkelystä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 rkl tuoretta korianteria
- 2 rkl soijakastiketta
- maapähkinäöljyä paistamiseen
- 75 g seesaminsiemeniä
- 100 g sokeria
Valmistusohje:
- Sekoita tärkkelys ja 0,8 dl vettä jauhelihaan siten, että seoksesta syntyy tasaista massaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon hienonnettu korianteri ja soijakastike.
- Kuumenna maapähkinäöljy erittäin kuumaksi wokkipannulla. Muotoile taikinasta pienehköjä palloja ja kypsennä niitä öljyssä noin viisi minuuttia eli kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta lihapullat pois pannulta talouspaperin päälle kuivahtamaan.
- Kaada seesaminsiemenet matalalle lautaselle. Kuumenna toisella pannulla sokeri ja noin 3 rkl kypsennykseen käyttämääsi öljyä. Kuumenna kunnes sokeri sulaa ja karamellisoituu. Ota pannu liedeltä, kasta lihapullia ensin karamellisoituneessa sokeriseoksessa ja pyörittele pullat sitten seesaminsiemenissä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti