sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Paistettua halloumia rucolasalaatin kera

Jupen keittiössä vietettiin viikonloppuna pienimuotoista kreikkalaista iltaa eli ruokana oli yksinkertaisesti paistettua halloumia rucolasalaatin kera sekä kreikkalaisia lihapullia. Normaalisti molempia syödään alkupalana, mutta kyllähän näistä sai kehiteltyä ihan mukavan pikkuillallisenkin. Varsinkin tämä salaatti valmistuu todella nopeasti ja kätevästi, sillä ainoa hieman hankalampi osio on halloumin oikein paistaminen. Itsellä kävi ns. perinteiset eli halloumin koostumus ei oikein pysynyt läjässä vaan juustoviipaleet levisivät hieman paiston aikana. No onneksi tämä ei vaikuta makuun, vaan pelkästään ulkonäköön. Halloumi on muuten hieman tunteita jakava juusto. Osa rakastaa sitä ja toisten mielestä se on liian suolaista. Jos mielipide on lähempänä jälkimmäistä, niin kannattaa huuhdella juustoa ennen paistamista. Itselle ne kyllä maistuvat aivan sellaisenaan, varsinkin rucolan kanssa, sillä molempien maut täydentävät loistavasti toisiaan. Inspiraation lähde ja alkuperäinen resepti on peräisin talvella kirjakaupan alennusmyynnistä hankitusta mainiosta Rena Salamanin kirjoittamasta Kreikkalainen keittiö -kirjasta.Ainekset:
  • 2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
  • 200 g halloumia noin 1 cm:n viipaleina
  • mustapippuria
  • sitruunaviipaleita tarjoilua varten
Lisäksi:
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 4 rkl neitsytoliiviöljyä
  • runsas kourallinen rucolan lehtiä
Valmistusohje:
  1. Tee ensin salaatti. Vispaa etikka ja oliiviöljy kulhossa ja kaada ne huuhdellun ja kuivatun rucolan päälle. Levitä salaatti tarjoiluvadille.
  2. Kuumenna oliiviöljy valurauta- tai teflonpannussa ja aseta juustoviipaleet pannuun vierekkäin. Viipaleet eivät saa koskettaa toisiaan, koska ne voivat takertua yhteen. Anna viipaleiden paistua muutama minuutti ja käännä ne pihdeillä tai metallilastalla, kun ne ovat toiselta puolelta rapeita.
  3. Ripottele juustoviipaleiden päälle pippuria. Kun viipaleet ovat kullanruskeita, ota ne pannusta ja asettele ne rucolan päälle. Tarjoile heti sitruunaviipaleiden kera, jotta ruokailijat voivat kostuttaa juuston sitruunamehulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...