sunnuntai 12. elokuuta 2012

Olutarvio: Stadin ESB

Stadin Panimon ESB on samea ja kuparin värinen olut, joka muodostaa lasiin kaadettaessa kohtalaisesti lyhytkestoista vaahtoa. Tuoksu on kypsän hedelmäinen, karamellinen, pähkinäinen ja aavistuksen ruohoinen. Onpa tässä myös marjoja ja mukavan karvasta ja kuivaa meininkiä ylipäänsä.

Maku on aluksi hyvin karamellimaisen/toffeisen maltainen ja voimakkaan aromaattinen. Katkeroa ja ylipäänsä humalointia piisaa myös kivasti. Periaatteessa maku on todella makea, mutta kokonaisuudesta muodostuu aika lailla täydellisen tasapainoinen juuri onnistuneen katkerohumaloinnin ansiosta. Maku on myös mukavan hedelmäinen ja kallellaan erityisesti eksoottisiin hedelmiin.

Oluen keskitäyteläinen suutuntuma on tasapainoinen, kuivakan puumainen ja hillityn hapokas. Jälkimaku on yhdistelmä toffeemaista makeutta ja kuivakan karheaa humalointia.

Stadin ESB on jälleen kerran mainio esimerkki suomalaisen huippupanimon laatuoluesta. Se on tasapainoinen, maistuva ja laadukas olut, joka ei kalpene vertailussa edes ulkomaisille genreveljille.

Stadin ESB:
Panimo: Stadin Panimo, Suomi
Tyyli: Premium Bitter/ESB, 5,9 %
Hinta: 4,95 euroa / 0,33 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 7/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 8/10 + Suutuntuma 4/5 + Yleisvaikutelma 14/20 = Yhteensä 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...