lauantai 4. elokuuta 2012

Olutarvio: Suomenlinnan Hoppe IPA

Piipahdin viikolla pitkästä aikaa Oluthuone Kaislassa, jossa pienen pohdinnan jälkeen maisteltavaksi valikoitui Suomenlinnan Panimon Hoppe IPA. En ollut nähnyt kyseistä olutta aiemmin missään, joten kyseessä lienee tämän kesän uutuuksia? Joka tapauksessa tartuin innolla hanasta valutettuun, niukasti vaahtoavaan, kauniin kirkkaaseen ja punertavanruskeaan olueen.

Oluen tuoksu on melko hentoinen mutta miellyttävän marjainen, hedelmäinen ja maltainen. Maku on puolestaan mukavan hedelmäinen ja karamellinen muttei kuitenkaan liian makea. Lisäksi siinä on sopivasti maltaisuutta, marjoja ja pihkaista havumetsää. Suuntuntuma on keskitäyteläinen, pehmeä ja sopivan hiilihapokas. Kuiva jälkimaku on aluksi enemmän humalainen ja muuttuu sitten paria astetta katkeroisemmaksi.

Hoppe IPA:n kokonaisuus on kunnossa. Sen reippaahko humalointi vastaa hyvin omia makutottumuksiani, joskin humalointia olisi voinut olla hieman runsaammin ja monipuolisemmin. Lisäksi olisin kaivannut aavistuksen enemmän raikkautta. Joka tapauksessa kyseessä on erittäin tasapainoinen, miellyttävä ja helposti lähestyttävä olut, jota kannattaa ehdottomasti maistella ja testata!


Suomenlinnan Hoppe IPA:
Panimo: Suomenlinnan Panimo, Suomi
Tyyli: India Pale Ale, 6,0 %
Hinta: noin 7,00 euroa / 0,50 litraa / hyvin varustellut olutravintolat

Pisteet:
Tuoksu 6/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 7/10 + Suutuntuma 4/5 + Yleisvaikutelma 14/20 = Yhteensä 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...