perjantai 3. elokuuta 2012

Siitakesienipastaa tomaattikastikkeessa

Aiempi kantarellipasta saa jatkoa toisella kesäisellä sienipastalla, jossa tällä kertaa pääainesosina on siitakesienet, paahdetut cashewpähkinät ja äidin kotipuutarhasta tuliaiseksi tuodut uuden sadon sipulit. Tein tällä kertaa vaihtelun vuoksi tomaattipohjaisen kastikkeen tuoreella basilikalla terästettynä. Ruokaan tuo happoja kuiva valkoviini ja suuntuntumaa cashewpähkinät. Voit tosin käyttää aivan hyvin myös punaviiniä, jos sellaista sattuu olemaan tarjolla. Maku muuttuu hieman mutta molemmat versiot toimivat. Samoin cashewpähkinöiden tilalla voi hyvin käyttää myös muita pähkinöitä. Pastan kaverina oli vihreää salaattia, jossa oli romainesalaattia, tomaattia, tuoretta sipulia, persiljaa ja keltaista paprikaa.
Ei muuta kuin testailemaan ja herkuttelemaan!


Ainekset:
  • 100 g siitakesieniä
  • voita/oliiviöljyä paistamiseen
  • 1 tuore sipuli
  • 1 tuore punasipuli
  • loraus kuivaa valkoviiniä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • kourallinen cashewpähkinöitä
  • tuoretta basilikaa
  • sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • chilijauhetta
  • 250 g fusillipastaa
Valmistusohje:
  1. Paista siitakesienet voi-öljyseoksessa muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle viipaloidut sipulit ja paista nopeasti minuutin ajan. Kaada pannulle reiluhkosti viiniä ja kiehauta alkoholi pois.
  2. Keitä pasta ohjeen mukaan. Paista myös odotellessa ronskisti hienonnetut pähkinät kuivalla pannulla.
  3. Lisää sitten pannulle tomaattimurska ja hienonnettu basilika. Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Voit lisätä sekaan myös aavistuksen chiliä.
  4. Valuta pasta ja kaada takaisin kattilaan. Yhdistä kastike ja pasta keskenään ja sekoita hyvin. Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...