lauantai 7. tammikuuta 2012

Hapanimelä mangokana

Tässä ruoassa oli tarkoitus yhdistää hapanimelä kastike wokattuihin vihanneksiin, lihaan ja trooppista lämpöä Suomen talveen tuovaan mangoon. Lisäsin kastikkeeseen normaalista poiketen myös makeaa ketjap manista sekä raikasta inkivääriä. Mittasuhteet kastikkeessa ovat ohjeelliset eli kannattaa tehdä oman makunsa mukaan ja maistella ahkerasti ruokaa tehdessä. Omaan makuun lopputulos oli kyllä todella hyvä, tätä versiota kastikkeesta täytyy kyllä tehdä toistekin.

Ainekset:
  • 500 g broilerin rintafileetä
  • 1 mango
  • 1 punainen paprika
  • 1/2 purjo
  • 3 kevätsipulia
  • 1/2 punainen chili
  • 1/2 solovalkosipuli
  • 1 rkl tummaa soijakastiketta
  • öljyä
Kastike:
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl tummaa soijakastiketta
  • 1 rkl ketjap manista
  • 2 rkl ruokosokeria
  • tuoretta raastettua inkivääriä
  • cayennepippuria
Valmistusohje:
  1. Valmisa ensin kastike eli sekoita ainesosat keskenään ja anna tekeytymään.
  2. Viipaloi broilerin rintafileet ja mango sopiviksi suupaloiksi. Viipaloi lisäksi paprika, purjo, kevätsipuli ja chili. Hienonna valkosipuli.
  3. Kuumenna wokkipannu ja lisää pannulle öljy, broileri, valkosipuli ja chili. Kaada sekaan hieman soijakastiketta. Paista liha kypsäksi ja siirrä sivuun odottamaan.
  4. Lisää pannulla hieman lisää öljyä ja wokkaa purjo, kevätsipuli ja paprika nopeasti käännellen. Lisää pannulle liha sekä mangoviipaleet ja paista nopeasti.
  5. Kaada pannulle kastike ja kääntele koko ajan. Anna kiehahtaa nopeasti ja nauti välittömästi joko sellaisenaan tai riisin/nuudelin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...