tiistai 3. tammikuuta 2012

Makirulla katkarapu-avokado-kurkkutäytteellä

Mielestäni japanilaiseen iltaan kuuluu myös sushi jossakin muodossa nautittuna, ja tällä kertaa päädyin tekemään makirullia katkarapu-avokado-kurkkutäytteellä. Tällä reseptillä tulee noin 1,5 makirullaa eli kannattanee joko hieman lisätä tai vähentää riisin määrää. Maku oli hyvä, mutta treeniä kaivataan edelleen visuaalisella puolella kuten kuvasta näkee.


Ainekset:
  • 1 annos valmista sushiriisiä*
  • 1-2 norileväarkkia
  • 1/2 kuorittua avokadoa viipaleina
  • katkarapuja
  • 5 cm pala kurkkua tikkuina
  • wasabia
* Sushiriisi:
  • 125 g sushiriisiä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
Valmistusohje:
  1. Valmista ensin riisi. Laita riisi kattilaan ja huuhtele valuvan kylmän veden alla useamman kerran. Valuta lopuksi kaikki vedet pois ja lisää kattilaan vettä niin, että riisit peittyvät. Anna seistä 20 minuuttia.
  2. Valuta vesi pois kattilasta ja lisää 2 dl vettä. Kiehauta varovasti, vähennän lieden lämpötilaa ja anna hautua kannen alla niin kauan, että vesi on haihtunut pois (eli noin kymmenisen minuttia). Siirrä riisit laakeaan astiaan ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Valmista etikkaseos. Sekoita japanilainen riisiviinietikkaa, sokeri ja suola kunnes kaikki suola ja sokeri ovat liuenneet.
  4. Pirskottele etikkaseos jäähtyneen riisin päälle ja kääntele varovasti.
  5. Valmista maki. Aseta merilevälevy bambumaton päälle ja riisi merilevälevyn päälle. Tee sormella väli täytteille parin sentin päähän toisesta reunasta. Jätä molemmille reunoille hieman tyhjää tilaa. Tämä helpottaa rullaamista. Levitä varovasti wasabia sormella tehtyyn väliin ja lisää täytteet. Rullaa maki bambumaton avulla. Leikkaa sopiviksi palasiksi ja tarjoile soijakastikkeen ja inkiväärin kera.

      Ei kommentteja:

      Lähetä kommentti

      LinkWithin

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...