sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Kreikkalainen kalkkunamureke, osa 1

Murekereseptit jatkuvat kahdella kreikkalaishenkisellä kalkkunamurekkeella, joista ensimmäisenä vuorossa on hieman pehmeämpi ja sitruunaisempi versio. Tässä maku on varsin raikas ja mukavan yrttinen/mausteinen muttei kuitenkaan liikaa, koska ruoka maistui myös perheen pienimmälle.


Ainekset:
  • 400 g kalkkunanjauhelihaa
  • 1/2 dl kuivahtanutta vaaleaa leipää
  • 1 dl kreikkalaista jogurttia
  • 1 kananmuna
  • tuoretta persiljaa
  • tuoretta timjamia
  • 1/4 sitruuna
  • oreganoa
  • juustokuminaa
  • paprikajauhetta
  • mustapippuria
  • suolaa
  • voita/öljyä
Valmistusohje:
  1. Esilämmitä uuni 200-asteiseksi.
  2. Valmista murekeseos eli pilko ensin leipä pieniksi paloiksi sekä hienonna persilja ja oregano. Raasta lisäksi sitruunasta noin 1/4 osa kuoresta.
  3. Sekoita jauheliha, leipä, jogurtti, kananmuna, persilja, oregano ja sitruunankuori keskenään sekä mausta oreganolla, juustokuminalla, paprikajauheella, pippurilla ja suolalla.
  4. Voitele uunivuoka ja kaada seos vuokaan. Tasoita seos tasaiseksi ja laita päälle muutama sitruunasta leikattu viipale.
  5. Paista uunissa noin 60 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...