maanantai 2. tammikuuta 2012

Kylmä inkivääritofu eli Hiyayakko

Uuden vuoden japanimenua jatkettiin hiyayakolla eli kylmällä tofulla. Ideana on tarjoilla jäähdytettyä tofua   yhdessä itseä miellyttävien makuyhdistelmien kanssa. Perinteisesti tofun kanssa tarjoillaan vihreää sipulia (esim. kevätsipuli), kuivatettua tonnikalaa ja soijakastiketta. Meillä tofun kanssa luotettiin miltei perinteiseen versioon, mutta tonnikalan sijasta lautaselle eksyi raastettua inkivääriä. Ruoka oli todella hyvää ja näiden neljän ainesosan makuyhdistelmä toimi omaan makuun aika lailla täydellisesti. Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla.

Ainekset:
  • 180 g tofua
  • 1 kevätsipuli
  • pala tuoretta inkivääriä
  • japanilaista soijakastiketta
Valmistusohje:
  1. Valuta tofua kylmän veden alla ja kuivata se varovasti talouspaperilla.
  2. Leikkaa tofu sopiviksi suupaloiksi ja nosta lautaselle.
  3. Hienonna pesty kevätsipuli ja raasta kuorittu inkivääri.
  4. Nosta tofupalojen päälle inkivääri ja kevätsipuli sekä kaada päälle soijakastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...