lauantai 28. tammikuuta 2012

Rucola-halloumisalaatti

Tämän helpompaa ruokaa on tuskin olemassa. Rucola, paistettu halloumi ja paahdetut pinjansiemenet sopivat loistavasti yhteen, ja voimakkaita makuja tasoittavat raikkaat kirsikkatomaatit ja makea hunaja. Loistava salaatti on kiireisen kokin mainio välipala tai tyylikäs alkuruoka laajempaan ateriakokonaisuuteen. Toki se toimii myös pääruokana, kun teet vain riittävän suuren annoksen. Suosittelen lämpimästi testaamaan.

Ainekset:
  • rucolaa
  • halloumia
  • öljyä
  • kirsikkatomaatteja
  • pinjansiemeniä
  • juoksevaa hunajaa
  • oliiviöjyä
  • balsamicoa
  • mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Huuhtele ja kuivaa rucola ja aseta se pediksi lautaselle. Huuhtele ja halkaise tomaatit ja asettele ne rucolan päälle.
  2. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Leikkaa halloumijuustosta siivuja ja paista ne kauniin ruskeiksi öljyssä paistinpannulla. Aseta juustoviipaleet rucolapedille ja ripottele päälle pinjansiemenet.
  3. Pirskottele annoksen päälle reilusti juoksevaan hunajaa sekä makusi mukaan hyvää oliiviöljyä sekä balsamicoa. Rouhi vielä päälle mustapippuria ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...