perjantai 27. tammikuuta 2012

Kahden sienen nuudelit

Sieninuudeleihin saa hieman lisäpotkua kun käyttää useampia sienilajeja. Nyt tarjolla oli sopivasti herkkusieniä ja suppilovahveroita, joista sai aikaiseksi hyvän kiinalaishenkisen nuudeliruoan. Inkivääri ja valkosipuli sopivat hyvin yhteen, jonka lisäksi chili tuo hieman tulisuutta ja kevätsipuli väriä ruokaan. Mirinin ja soijakastikkeen osalta annoskoko on ohjeellinen, sillä itse lorottelin sekaan molempia hieman reilummalla kädellä.

Ainekset:
  • 300 g munanuudeleita
  • 200 g herkkusieniä
  • 200 g suppilovahveroita
  • reilusti auringonkukkaöljyä
  • 5 cm pala inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
  • 1 punainen chili pilkottuna
  • 5 kevätsipulia
  • 1/2 dl miriniä
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • tuoretta korianterinlehtiä
  • mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Kuumenne vesi kattilassa kiehuvaksi.
  2. Kuumenna wokkipannu ja lisää pannulle reilusti auringonkukkaöljyä. Lisää pannulle inkivääri, valkosipuli, chili ja kevätsipuli, ja wokkaa nopeasti minuutin ajan.
  3. Nosta samaan aikaan kattila pois liedeltä ja lisää veteen nuudelit kahden minuutin ajaksi.
  4. Lisää pannulle pienemmiksi pilkotut sienet ja kuullota niitä parisen minuuttia.
  5. Valuta nuudelit ja lisää wokkipannulle yhdessä mirinin ja soijakastikkeen kanssa. Mausta kevyesti pippurilla. Jos haluat wokista hieman kosteampaa, niin lisää sekaan vielä vettä. Paista sekoittaen parin minuutin ajan.
  6. Koristele annos tuoreilla korianterinlehdillä ja tarjoa välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...