sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Vietnamilainen nauta-papaijasalaatti

Uusimmassa brittiläisessä Olive-lehdessä (1/2012) oli mielenkiintoinen juttu liittyen vuoden 2012 ruokatrendeihin. Lehden ennustuksessa yksi trendeistä oli uusi aasialainen ja erityisesti vietnamilainen ja korealainen ruoka. Näistä esimerkkinä oli vietnamilainen salaatti, jota tehdään lontoolaisessa Cây Tre -ravintolassa. Resepti oli sen verran kiinnostava, että sitähän piti kokeilla. Ja täytyy sanoa, että kyllä kannatti. Raikas ja kevyt salaatti oli todella hyvää ja sitä voi suositella esimerkiksi kepeäksi lounaaksi.


Ainekset:
  • 2 naudan ulkofileepihviä, à 120 g
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 vihreä papaija
  • 2 porkkanaa
  • 50 g cashewpähkinöitä
  • tuoretta minttua
Kastike:
  • 6 rkl vettä
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 punainen chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 lime
Valmistusohje:
  1. Valmista marinadi eli sekoita murskattu valkosipuli, soijakastike ja ruokosokeri. Marinoi lihaa noin puoli tuntia.
  2. Viipaloi papaija ja porkkanat ja anna niiden olla jäävedessä 15 minuuttia.
  3. Valmista kastike. Purista limen mehu ja hienonna valkosipuli sekä chili. Sekoita ainekset.
  4. Paista pähkinät kuivalla paistinpannulla ja hienonna ne pieneksi paloiksi.
  5. Lämmitä paistinpannu erittäin kuumaksi ja paista pihvejä noin 1-2 minuuttia molemmilta puolin öljyssä. Anna pihvien levätä viitisen minuuttia ennen kuin viipaloit ne ohueksi.
  6. Valuta papaija ja porkkana ja lisää suikaleet ja kastike tarjoiluastiaan. Lisää sekaan myös pähkinät, liha ja mintunlehdet. Sekoita ainekset ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...