torstai 2. elokuuta 2012

Kesäinen kantarellipasta

Kantarellit ovat ehdottomasti sienien osalta eräs suosikeistani eikä niistä oikein saamaan aikaiseksi epäonnistunutta ruokaa. Kun sain äitiltä vielä tuliaisena vihannes-, juures- ja yrttipussin oman puutarhan tuotoksista, niin valinta oli helppo. Tein pitkästä aikaa kantarellipastaa tuoreista sienistä ja uusista sipuleista. Yksinkertainen pasta valmistuu käden käänteessä ja maistuu ainakin meillä koko perheelle. Kotimaiset raaka-aineet täydentyvät basilikalla ja parmesaanilla, jotka tuovat vähän eteläeurooppalaista sävyä ruokaan. Tuoreiden raaka-aineiden lisäksi ruoan yksi juju on lisätä pannulle loraus sherryä, joka sopii todella hyvin kantarellien kanssa. Pastaan kannattaa lisätä myös esimerkiksi auringonkukansiemeniä tai pähkinöitä, jotta leuat saavat hieman enemmän pureskeltavaa.


Ainekset (noin 3 annosta):
  • 250 g kantarelleja
  • 2 tuoretta sipulia varsineen
  • voita paistamiseen
  • loraus sherryä
  • 100 g tuorejuustoa
  • kourallinen auringonkukansiemeniä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta basilikaa silputtuna
  • 250 g tagliatelle-pastaa
  • parmesaania
Valmistusohje:
  1. Paista kantarellit voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pannulle vielä hienonnetut sipulit ja anna paistua hetken aikaa.
  2. Lisää sitten pannulle reilu loraus sherryä ja kiehauta alkoholi pois.
  3. Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä. Paista myös odotellessa auringonkukansiemenet toisella pannulla ilman rasvaa.
  4. Lisää sienipannulle tuorejuusto ja kiuhauta nopeasti. Lisää samaan aikaan tuore ja silputtu basilika. Anna hautua pienellä lämmöllä kunnes pasta on kiehunut. Lisää lopuksi sekaan vielä auringonkukansiemenet.
  5. Kokoa annokset asettelemalla ensin lautaselle pasta ja sitten kastike. Viimeistele annos parmesaanilastuilla.

3 kommenttia:

  1. Olisi toki hauska tietää, onko parempi käyttää kokkaus-Sherrynä rutikuivaa, puolikuivaa, melko makeata vai ihan Creamia tavaraa, vai onko tällä lopputuloksen kannalta mitään väliä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse käytän yleensä ruoanlaitossa jotakin kultaisen keskitien sherryä eli muuta kuin täysin kuivaa tai Creamia, mutta tässäkin lienee eri koulukuntia :) Itselle se ei ole niin tarkkaa eli periaatteessa käytän sitä mitä sattuu olemaan avattuna tarjolla... Suosin kuitenkin mieluummin tässä hieman makeampaa sherryä, koska se tuo kastikkeeseen mukavasti makeaa täyteläisyyttä. Pitääkin tästä innostuneena testata joskus erilaisia sherryjä saman ruoan osalta hieman tarkemmin :)

      Poista
    2. Pitäisi kaiketi itsekin ostaa pullo tai pari sherryä kaappiin niin voisi kokeilla niiden kanssa kokkailua! Tähän asti kun on lähinnä tullut lotrattua vermuteilla ja porteilla. Tuollainen kultaisen keskitien sherry on kuitenkin makeudeltaan kummankin edellämainitun välissä, joten saattaisi sillä saada ihan uusia ulottuvuuksia. :)

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...