lauantai 2. kesäkuuta 2012

Olutarvio: Fix Hellas

Bloggaajan tutkimusmatka kreikkalaisen oluen maailmaan jatkuu, mutta tällä kertaa arvioitavana on jopa aito kreikkalainen olut. Mainoslauseen mukaan Fix Hellas on kuuluisa kreikkalainen olut, joka oli poissa tuotannosta 16 vuoden ajan, mutta palasi takaisin kartalle vuosituhannen alussa Hellenic Breweriesin ansiosta.

Olut on väriltään äärimmäisen vaaleankeltainen ja kirkas liki mitättömällä ja erittäin lyhytkestoisella vaahdolla. Tuoksu on erittäin hento ja lähinnä ruohoinen, maissinen ja viljainen.

Maku on makean maltainen ja reippaan hapokas, mutta siinä on myös aavistus sitrusmaista kuivaa bitteriä ja ruohoa. Hapokkuus tekee oluesta vaaleaksi lageriksi hieman totuttua "vaikeamman" juotavan, mutta antaa toisaalta keinotekoista raikkautta. Oluen runko on ohut ja vetinen eikä tästä oikein osaa sen kummempia. Peruslager ilman häiritseviä sivumakuja.
Kuva Wikipediasta
Fix Hellas:
Panimo: Olympic Brewery, Kreikka
Tyyli: Vaalea lager, 5,0 %
Hinta: ei saatavilla Suomesta

Pisteet:
Tuoksu 3/10 + Ulkonäkö 2/5 + Maku 4/10 + Suutuntuma 2/5 + Yleisvaikutelma 8/20 = Yhteensä 19/50


3 kommenttia:

 1. pullon ulkonäkö kivan yksinkertainen, onko sinulla ulkonäköpisteytyksessä pullo mukana vai pelkkä neste ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, pisteytys tulee kyllä pelkästään sisällön perusteella. Joskin tyylikäs etiketti voi vaikuttaa positiivisesti fiiliksiin ja samalla yleisvaikutelmaan. Tarkkaa hommaa =)

   Poista
 2. Rodoksella tänä kesänä pyysin päivällisjuomakseni paikallista olutta ja sain eteeni Fix-pullon. Minusta se oli oiva juoma, jonka oma maku ei pilannut ruoan makua. Siis suuni piti siitä ja voin sanoa, että myös vatsani, joka on aika kranttu oluen suhteen.

  Ehkäpä pliisu olut on minun makuuni? Vahinko, ettei Fixiä saa Suomessa kaupoista.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...