perjantai 19. elokuuta 2011

Paistettua keltajuovamulloa perunoiden ja sitruunaisen kermakastikkeen kera

Provencen matkan juttusarja jatkuu jälleen meren merkeissä. En ole kalojen suurin asiantuntija, mutta kyseinen punainen kala herätti mielenkiinnon kaupan kalatiskillä. Ranskaksi kalan nimi oli rouget ja englanniksi red mullet, joten pienen googlaamisen jälkeen sen suomenkieliseksi nimeksi paljastui keltajuovamullo. No, joka tapauksessa kala paistui pannulla rapeaksi ja sen seuralaisena nautittiin Provencen pimeässä illassa keitettyjä perunoita ja sitruunakermakastiketta.
Valmis annos.
Normaalisti kalan kanssa ruokajuomana nautitaan toki valkoviiniä, mutta päätimme testata tällä kertaa ruoan kanssa burgundilaista Pinot noiria Meursaultista Moillardin viinitilalta. Viini oli väriltään todella kirkas ja hennon vaalea. Sen tuoksu oli vadelmainen ja maku kevyt ja jopa miltei makeahkon mehumainen. Pullon etiketissä viiniä suositeltiin nautittavaksi grillatun lihan ja pateiden kanssa, mutta mielestäni näin kevyt viini sopi hyvin myös paistetun kalan ja uusien perunoiden kanssa.
Ruokajuoma
Ainekset (2 annosta):

  • 330 g keltajuovamullofileitä
  • voita
  • oliiviöljyä
Kastike:
  • 250 g ranskankermaa
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 1/2 sitruuna
  • nippu provencenbasilikaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
Lisäksi:
  • 300 g uusia perunoita
Keltajuovamulloa
Valmistusohje:
  1. Valmista ensin kastike. Purista puolikkaan sitruunan mehu ranskankerman joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Silppua valkosipuli ja basilika. Sekoita muun kastikkeen kanssa. Lisää lopuksi vielä reilu loraus oliiviöljyä ja sekoita kaikki ainekset huolella. Anna makujen tasaantua jääkaapissa tunnin verran ennen ruokailua.
  2. Keitä perunat reilusti suolatussa vedessä. Paista kalat juuri ennen perunoiden kypsymistä voi-öljysekoituksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...