maanantai 19. maaliskuuta 2012

Thai Skagen eli katkarapuja thaityyliin

Tomin keittiöstä tuttu aasialaishenkinen menu sai jatkoa thai skagenista eli katkaravuista thai-tyyliin. Aiemmin blogissa oli esittelyssä jo Bahn mi eli vietnamilainen minipatonki. Loput herkut esitellään blogissa aivan lähiaikoina.

Ideana oli siis tehdä perinteisten toast skagenin sijasta thaivaikutteinen skagen, jossa eksoottisia makuja tuovat shiracha-chili, thaibasilika ja lime. Majoneesi kannattaa tehdä niin ikään itse vanhalla tutulla ja hyväksi havaitulla reseptillä.


THAI SKAGEN: Katkarapuja thai-tyyliin:
Ainekset:
  • 4 kpl paahtoleipää
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl katkarapuja
  • 1 rkl limen mehua
  • 1 rkl shiracha-chilikastiketta
  • thaibasilikan lehtiä
Majoneesi:
  • 2 kananmunankeltuainen
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 1 1/2 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl rypsiöljyä
  • (2-3 rkl vettä)
Valmistusohje:
  1. Tee ensin majoneesi. Sekoita keltuainen, sinappi, sokeri ja suola sauvasekoittimella. Lisää öljyä ensin tipottain samalla sekoittaen ja lopuksi pienissä erissä, jotta rakenteesta tulee tasainen. Lisää vettä, kunnes majoneesi on sopivan löysää. Laita jääkaappiin tekeytymään.
  2. Tee skagenmassa. Sekoita majoneesin joukkoon kaikki raaka-aineet ja tarkista maku.
  3. Paahda leipäpalat pannulla
  4. Asettele massa leivän päälle lusikoiden.
  5. Koristele thaibasilikan lehdillä

2 kommenttia:

  1. Näyttää hienolta, varmasti maku on myös hyvä! En koskaan syönyt thairuokaa... pitää aloittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä löytyy kyllä thairuoasta tuttuja makuja yhdistettynä perinteisempään skandinaaviruokaan eli tämä voi olla hyvä tapa aloittaa tutustuminen! =)

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...