maanantai 7. maaliskuuta 2011

Bataattiklementiinisalaatti

Ohje on sovellettu Gordon Ramsayn tutuksi käyvästä La Cuisine Rapide -kirjasta.

Ainekset (4 annosta):

  • 2 suurta bataattia 
  • 2 klementiinia
  • oliiviöljyä
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • 5 cl itsetehtyä vinaigrettea
  • 200 g frisée-salaattia
  • suolaa
  • mustapippuria

Vinaigrette (noin 2,5 dl valmista kastiketta):

  • 10 cl oliiviöljyä
  • 10 cl maapähkinäöljyä
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl dijoninsinappia
  • suolaa
  • mustapippuria



Valmistusohje:

  1. Valmista vinaigrette. Sekoita ainesosat keskenään reippaasti vatkaamalla. Vinaigrette säilyy jääkaapissa lasipurkissa noin viikon verran.
  2. Leikkaa bataatit senttimetrin paksuisiksi renkaiksi. Keitä suolatussa vedessä noin 3-4 minuuttia, kunnes ne ovat sopivan pehmeitä.
  3. Kuori klementiinit ja irrota palaset.
  4. Paista bataatit paistinpannulla oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla kunnes bataatit ovat kauniisti ruskettuneet.
  5. Valmista kastike eli yhdistä appelsiinimehu ja vinaigrette.
  6. Sekoita frisée-salaatti, klementiinit ja osa kastikkeesta.
  7. Asettele salaatti, klementiinit ja bataatit lautaselle. Kaada päälle loput kastikkeesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...