Ainekset (4 annosta):
- 2 suurta bataattia
- 2 klementiinia
- oliiviöljyä
- 2 rkl appelsiinimehua
- 5 cl itsetehtyä vinaigrettea
- 200 g frisée-salaattia
- suolaa
- mustapippuria
Vinaigrette (noin 2,5 dl valmista kastiketta):
- 10 cl oliiviöljyä
- 10 cl maapähkinäöljyä
- 3 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl dijoninsinappia
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje:
- Valmista vinaigrette. Sekoita ainesosat keskenään reippaasti vatkaamalla. Vinaigrette säilyy jääkaapissa lasipurkissa noin viikon verran.
- Leikkaa bataatit senttimetrin paksuisiksi renkaiksi. Keitä suolatussa vedessä noin 3-4 minuuttia, kunnes ne ovat sopivan pehmeitä.
- Kuori klementiinit ja irrota palaset.
- Paista bataatit paistinpannulla oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla kunnes bataatit ovat kauniisti ruskettuneet.
- Valmista kastike eli yhdistä appelsiinimehu ja vinaigrette.
- Sekoita frisée-salaatti, klementiinit ja osa kastikkeesta.
- Asettele salaatti, klementiinit ja bataatit lautaselle. Kaada päälle loput kastikkeesta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti