Ideana oli siis tehdä perinteisten toast skagenin sijasta thaivaikutteinen skagen, jossa eksoottisia makuja tuovat shiracha-chili, thaibasilika ja lime. Majoneesi kannattaa tehdä niin ikään itse vanhalla tutulla ja hyväksi havaitulla reseptillä.
THAI SKAGEN: Katkarapuja thai-tyyliin:
Ainekset:
- 4 kpl paahtoleipää
- 1 dl majoneesia
- 1 dl katkarapuja
- 1 rkl limen mehua
- 1 rkl shiracha-chilikastiketta
- thaibasilikan lehtiä
- 2 kananmunankeltuainen
- 1 rkl dijoninsinappia
- 1 1/2 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 2 dl rypsiöljyä
- (2-3 rkl vettä)
- Tee ensin majoneesi. Sekoita keltuainen, sinappi, sokeri ja suola sauvasekoittimella. Lisää öljyä ensin tipottain samalla sekoittaen ja lopuksi pienissä erissä, jotta rakenteesta tulee tasainen. Lisää vettä, kunnes majoneesi on sopivan löysää. Laita jääkaappiin tekeytymään.
- Tee skagenmassa. Sekoita majoneesin joukkoon kaikki raaka-aineet ja tarkista maku.
- Paahda leipäpalat pannulla
- Asettele massa leivän päälle lusikoiden.
- Koristele thaibasilikan lehdillä
Näyttää hienolta, varmasti maku on myös hyvä! En koskaan syönyt thairuokaa... pitää aloittaa :)
VastaaPoistaTästä löytyy kyllä thairuoasta tuttuja makuja yhdistettynä perinteisempään skandinaaviruokaan eli tämä voi olla hyvä tapa aloittaa tutustuminen! =)
Poista