lauantai 12. toukokuuta 2012

Olutarvio: Riedenburger Helles Hefeweizen Weissbier

Riedenburger Helles Hefeweizen Weissbier teki paluun Alkon valikoimaan kolmen vuoden tauon jälkeen huhtikuun lopulla ja itsellä tämä olut oli vielä maistamatta. Joten ei muuta kuin testaamaan.

Olut on vaahtoaa todella reippaasti kuohkeaa valkoista vaahtoa tuoppiin kaadettaessa, joten kannattaa olla tarkkana ettei käy vahinko! Vaahto häviää hiljalleen ja jättää jälkeensä saippuakuplamaisen kuohkean ja isokuplaisen hattaran. Itse juoma on taasen todella sameaa ja kellertävänruskeaa.

Tuoksu on varsin tyypillinen hefeweizenille eli hedelmäinen ja tarkalleen ottaen kypsän banaaninen. Siinä on myös aimo annos hapanta mallasta ja vehnää, aavistus yrttisyyttä ja hieman hiivaa. Kevyehkö tuoksu on hyvin tasapainossa muttei tarjoa mitään elämää suurempaa elämystä.

Maku on taasen aluksi melko hapan ja kitkerä. Vehnä, mallas ja hedelmäisyys paiskaavat yhdessä kättä, jota ravistelee vielä kylmänä nautittuna reipas hiilihapokkuus. Kovin ohuelta tuntunut maku muuttuu hiljalleen voimakkaammaksi vaikkei kevyt suutuntuma annakaan kovin suuria elämyksiä. Hiivaisuus ja kypsä banaani nousevat paremmin esiin jälkimaussa, mutta oluen runko jää silti kovin vetiseksi.

Riedenburger Weissbier saa hieman lisäpisteitä luomusta, mutta Alkossa on saatavana myös hieman parempia hefeweizeneita. Sinänsä varsin kelvollinen ja laadukas olut on vain turhan tasapaksu ja unohdettava.

Riedenburger Helles Hefeweizen Weissbier:
Panimo: Riedenburger, Saksa
Tyyli: Hefeweizen, 5,2 %
Hinta: 3,48 euroa / 0,50 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 7/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 6/10 + Suutuntuma 2/5 + Yleisvaikutelma 12/20 = Yhteensä 30/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...