maanantai 21. toukokuuta 2012

Olutarvio: Olvi Sven Tuuva

Sven Tuuva (tosin tarkalleen ottaen Dufva) on J.L. Runebergin Vänrikki Stoolin tarinoiden runon päähahmo, josta Edvin Laine ohjasi vuonna 1958 myös samannimisen elokuvan. Tarinan hieman yksinkertainen mutta rohkea nimihahmo pysäyttää ylivoimaisen vihollisen Koljonvirran taistelussa ja nousee sankarin asemaan. Tästä vuodesta lähtien Sven Tuuva on myös Olvin lanseerama kakkosolut, joka on läheistä sukua panimon Sandels-oluelle, jonka nimellisenä esikuvana on puolestaan samassa Runebergin runossa esiintyvä samanniminen kenraali.

Sven Tuuvan sympaattinen hahmo koristaa tölkin kylkeä, jonka visuaalinen ilme miellyttää omaa silmää. Mutta millainen on tölkin sisältö? Sanoisin että yllättävän hyvä. Itsellä on hetki aikaa esimerkiksi Sandelsin nauttimisesta, mutta muistikuvieni mukaan tämä ei kalpene vertailussa isoveljelleen tai muillekaan suomalaisten isojen panimoiden bulkkilagereille. Toisaalta rehellisyyden nimissä on sanottava, että tämä kehuksi tarkoitettu lausahdus ei kuitenkaan tarkoita sitä että Sven Tuuva olisi kovinkaan hyvä olut.

Oluen mainostekstissä mainittu "täyteläinen täysmallasolut" ei vastaa aivan käsitystäni lopputuotteesta, mutta toisaalta voin yhtyä tekstin ajatuksiin oluen käyttämisestä niin sauna- kuin ruokajuomanakin. Ainakin jos haluaa nauttia ruoka- tai janojuomansa mahdollisimman neutraalina ja huomaamattomana.

Tarkempaa analyysiä oluen tuoksusta ja mausta on sinänsä turha tehdä, koska tyhjästä on paha nyhjästä. Tuoksu on tuttu ja turvallinen eli maissia, tärkkelystä, metallia ja aavistus makeutta. Maku on tuoksua parempi ja yllättävän täyteläinen. Humalan puraisuja on turha odotella, mutta olut maistuu makeahkon maltaiselle eikä metallisuus tule onneksi liian pistävästi esiin. Sanoisin jopa että tästä näkökulmasta Svenkku on monia peruslagereita parempi.

Yhteenvetona Sven Tuuvaa voi täten suositella peruslagereihin tykästyneille kuluttajille ja pienempää alkoholimäärää kaipaaville. Maussa kun ei ole käytännössä eroa kolmosveljiin ainakaan negatiivisessä mielessä.


Olvi Sven Tuuva:
Panimo: Olvi, Suomi
Tyyli: Vaalea lager, 3,5 %
Hinta: noin 2,30-2,80 euroa / 0,50 litraa / maitokaupat

Pisteet:
Tuoksu 3/10 + Ulkonäkö 2/5 + Maku 4/10 + Suutuntuma 2/5 + Yleisvaikutelma 8/20 = Yhteensä 19/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...