sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Olutarvio: Harviestoun Schiehallion

Huhtikuun puolivälissä Alkon valikoimaan ilmestyi Harviestounin panimon Schiehallion olut, joka on luokiteltu premium lageriksi. Kirkas ja kullankeltainen olut näyttää tyypilliseltä lagerilta. Vaahtoa syntyy kaadettaessa vain kevyesti ja suurin osa häviää nopeasti tiehensä, mutta lopuksi lasin pinnalle jää vielä tiivis ja nätti pitsikerros. Tuoksu on mukavan humalainen ja raikkaan piristävä. Yrtit, kukat, ruoho ja sitrushedelmät ovat vahvasti esillä ja nostavat kokonaisuuden todella reippaasti yli peruslagereiden tason.

Maku jatkaa hienosti tuoksun viitoittamalla tiellä. Voimakas humalointi tuo katkeroisen maun nautiskelijan nieluun, ja kokonaisuus on todella raikas ja maittava. Tuoksun pehmeyttä maku ei tavoita, mutta katkerohumaloinnin ystävät osaavat varmasti nauttia tästä lopussa hyvin happaman greippiseksi kääntyvästä mausta. Muuten maussa löytyy ruohoista ja yrttistä humalointia. Oluen keskitäyteläinen suutuntuma on yllättävän pehmeä ja sopivan hapokas.

Harviestoun Schiehallion yllätti ainakin minut positiivisesti reippaalla ja onnistuneella humaloinnilla, jonka ansiosta tämä nousee reilusti keskivertolageria paremmaksi. Suurin valituksen aihe on oluen hinta, jonka takia tämä taitaa jäädä ainakin osaltani hyllyyn tulevaisuudessa.

Harviestoun Schiehallion:
Panimo: Harviestoun Brewery, Skotlanti
Tyyli: Premium Lager, 4,8 %
Hinta: 4,77 euroa / 0,50 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 7/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 7/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 13/20 = Yhteensä 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...