maanantai 21. toukokuuta 2012

Sydänleipäset

Merkkipäivän aamiaiseksi tai muuten vain voi tehdä näitä näppäriä leipiä, joihin idea löytyy Maku-lehdestä. Meillä leipiä nautittiin ohjeen mukaisesti osana äitienpäivän aamiaista. Leivän täyte on yksinkertainen mutta todella hyvä, ja sitä voi soveltaa helposti myös muissa yhteyksissä. Se on esimerkiksi eväs- ja piknikpatongin  väliin yksinkertaisuudessaan lyömätön täyte. Kannattaa testata.


Maku.fi:n ohje: 
Ainekset:
  • 8 kpl paahtoleipäviipaletta
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1/2 dl tuoretta basilikaa (hienonnettuna)
  • 50 g aurinkokuivattua tomaattia (hienonnettuna)
  • 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Leikkaa paahtoleivistä jäljelle jääneet reunat pieniksi paloiksi ja paahda uunissa 150 asteessa, kunnes palat ovat rapean kuivia. Tarjoa tomaattikeiton kanssa.
  2. Paahda tarvittava ruispaahtoleivät. Yhdestä paahtoleivästä tulee 2 sydäntä eli yksi täytetty leipä. Paina sydänpiparimuotilla jokaisesta leivästä 2 sydäntä.
  3. Valmista täytteet. Jaa tuorejuusto kahteen pieneen kulhoon. Sekoita toiseen hienonnettua basilikaa tai ruohosipulia ja toiseen aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuina. Mausta molemmat rouhitulla mustapippurilla.
  4. Levitä täytettä sydänleipäsille ja paina toinen sydänleipä päälle.
Vinkki: Voit lisätä leipien väliin lisäksi esim. muutaman suikaleen kylmäsavulohta (persilja/ruohosipulileivät) tai ilmakuivattua kinkkua tai savukalkkunaleikkelettä (aurinkokuivatut tomaattileivät).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...