sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Parsa-parmankinkkupiiras

Blogin päivitykset ovat laahanneet hieman perässä, mutta tässä yksi resepti viikon takaiselta vappupiknikiltä. Idea helposti valmistuvaan parsapiiraaseen tuli Pirkkalehdestä, jossa oli parsa-chorizopiiraan ohje. Tämä on siitä hieman muokattu versio eli chorizon tilalle tuli parmankinkkua. Parsa ja parmankinkku sopivat mielestäni kuta kuinkin täydellisesti yhteen eikä tässäkään piirakassa ollut suurempaa vikaa. Lopputulos oli jopa varsin herkullinen!

Ainekset:
Pohja:
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 100 g leivontamargariinia
  • 2 rkl vettä
Täyte:
  • 1 nippu parsaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 100 g parmankinkkua
  • suolaa
  • mustapippuria
Lisäksi:
  • raastettua parmesaania
Valmistusohje:
  1. Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä pois puumainen osa. Ryöppää parsoja kiehuvassa ja suolalla maustetussa vedessä kaksi minuuttia. Valuta ja jäähdytä parsat sen jälkeen kylmän veden alla.
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet. Nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää lopuksi vesi ja sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
  3. Voitele piirakkavuoka (26 cm) ja painele taikina jauhotuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Sekoita kulhossa tuorejuusto, munat ja mausteet. Kaada seos vuokaan.
  5. Puolita valutetut parsat ja asettele ne säteiksi piirakan pinnalle. Asettele parmankinkkuviipaleet parsatankojen väliin.
  6. Raasta päälle vielä reilusti parmesaania ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia eli kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin.

1 kommentti:

  1. Olet oikeassa, parsa ja parmakinkku ovat IHANIA yhdessä!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...