lauantai 30. kesäkuuta 2012

Olutarvio: Parpalhon

Aiemmassa arviossa käytiin läpi jo lyhyesti ranskalaisen pienpanimo Les Près en Bullesia ja sen tekemään mainiota olutta. Nyt vuorossa on toinen saman panimon olut eli witbier nimeltään Parpalhon. Aivan edellisen tasolle ei tällä kertaa ylletä, mutta ei tämäkään ole lainkaan hullumpi tapaus.

Samea vaaleanoranssi olut kaatuu lasiin muodostaen vain todella kevyesti vaahtoa. Oluen tuoksu on melko raikas ja kesäinen kuten witbierissä kuuluu myös olla. Tuoksussa on kevyesti ruohoa, greippiä

Maku on aluksi todella hapan mutta muuttuu pian ensipuraisun jälkeen selvästi makeammaksi. Raikas hedelmäisyys ja kevyt mausteisuus ovat hyvin tasapainossa.  Kevyt suutuntuma on pehmeä mutta varsin mitäänsanomaton. Oluessa ei ole juurikaan happoja mutta eipä niitä osaa oikeastaan kaivatakaan. Happaman makea maku muuttuu lopussa varsin pirteäksi, ja olut jatkaa muistuttamista olemassaolostaan mukavan pitkään suussa.

Matalasta alkoholitilavuudesta johtuen oluen runko on melko kapea mutta toisaalta tämä toimii erittäin hyvin kesähelteellä janon sammuttajana.

Parpalhon:
Panimo: Brasserie Les Près en Bulles, Ranska
Tyyli: Witbier, 4,2 %

Pisteet:
Tuoksu 5/10 + Ulkonäkö 2/5 + Maku 6/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 11/20 = Yhteensä 27/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...