keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Helppo mansikkakakku

Äitienpäivänä täytyy toki tehdä kakkua ja itseä miellyttävä perinteinen versio pohjautuu mansikoihin. Suomen kesä on vielä hieman vaiheessa, joten mansikoiden osalta jouduin turvautumaan ulkomaan yksilöihin. Ajattelin aluksi tehdä kakun Valion sivuilta löytyvän reseptin mukaan, mutta lopulta se toimi enemmän inspiraation lähteenä ja pohjareseptinä. Kakku oli muuten todella hyvää ja helppo tehdä, joten tätä voi suositella kyllä muillekin makean nälkäisille.


Ainekset:
Pohja:
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Lisäksi:
  • voita/leivontamargariiniä ja korppujauhoja vuoan voiteluun
Kostutus:
  • 1 dl maitoa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
Täyte:
  • 2 dl kermavaahtoa
  • 200 g maitorahkaa
  • 1 iso banaani
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
Koristelu:
  • tuoreita mansikoita
  • tummaa suklaata
Valmistusohje:
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää hiljalleen sekaan jauho-leivinjauhoseos. Voit käyttää halutessasi apunasi siivilää kokkareiden välttämiseksi. Sekoita rauhallisesti.
  2. Voitele kakkuvuoka ja jauhota se korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia tai kunnes kakkupohja on kypsä. Kumoa pohja tarjottimelle hieman jäähtyneenä.
  3. Sekoita sokerit maitoon ja kostuta pohja erityisesti reunoilta.
  4. Vaahdota kerma kuohkeaksi ja lisää sekaan rahka ja ohueksi leikattu banaani. Mausta reilusti sokereilla. Kaada ja levitä täyte pohjan päälle.
  5. Viimeistele kakku mansikoilla ja raasta pinnalle suklaata haluamallasi tavalla.

2 kommenttia:

  1. Se näyttää hienolta! Kohta tulee mansikka aika, nam nam!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista! Vielä saa tovin odottaa kunnollisia tuoreita ja makeita mansikoita, mutta odotus palkitaan =)

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...