Toulousen makkara eli alkuperäiskielellä Saucisson de Toulouse on perinteinen ranskalaismakkara, joka ostetaan raakana ja yleensä joko keitetään tai keitetään ja paistetaan/grillataan kypsäksi ennen ruokailua. Porsaanlihasta tehty makkara on maultaan melko mieto mutta lihaisa, ja sitä käytetään myös usein toisessa alueen perinneruoassa eli cassouletissa, joka on pavuista, lihasta ja makkarasta tehty pataruoka.
Itse päädyin tällä kertaa keittämään makkaraa noin kymmenisen minuuttia vedessä, jonka jälkeen makkara viimeisteltiin voissa ja pannussa paistamalla.
Kesäkurpitsa-fetasalaatti osoittautui myös oikein onnistuneeksi. Noudatin muuten alkuperäisohjetta, mutta viimeistelin vielä salaatin lehtipersiljalla. Täyttävän makkaran rinnalle riitti oikein hyvin salaatit ja tuore patonki juuston kera.
Taloin viiniä ja kesäkurpitsa-fetasalaattia |
Ainekset:
- 2 kesäkurpitsaa
- 1 punasipuli
- 100 g fetajuustoa
- kourallinen lehtipersiljaa
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1/2 dl vadelmavinaigrettea
- hunajaa
- suolaa
- mustapippuria
- Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
- Kuori ja viipaloi punasipulit.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita kesäkurpitsat ja punasipulit marinoitumaan vähintään puoleksi tunniksi.
- Murenna lopuksi fetajuusto salaatin päälle ja viimeistele silputulla lehtipersiljalla.
Toulousen makkara |
Mansikka-kirsikkasalaatti |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti