lauantai 16. kesäkuuta 2012

Merellinen katkarapupasta

Etelä-Ranskassa merenelävät ja kalat kuuluvat olennaisena osana ruokakulttuuriin, joten on korkea aika tehdä myös äyriäisruokaa paikan päällä. Vauhdikkaan lomapäivän jälkeen ei ollut aikaa eikä energiaa tehdä mitään kovin monimutkaista, joten ratkaisuna oli selkeästi katkarapupasta. Kaupan kylmätiskiltä lähti mukaan iso satsi kokonaisia katkarapuja sekä pienempi satsi minikatkarapuja.

Omana ideana oli yhdistää minikatkaravut kermaiseen kastikkeeseen. Lisäksi ruokaan tuli reilu satsi tuoreita ja herkullisia kokonaisia katkarapuja, joiden syöminen on sotkuista palkitsevaa. Visuaalisesti näyttävät katkikset eivät ole ehkä parasta täytettä pastaan noin syömisen helppouden kannalta mutta toisaalta mikä onkaan mukavampaa kuin repiä ne käsin auki ja jättää jälkeensä sotku kesäiltaan.

Annos

Ainekset:
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 650 g kokonaisia katkarapuja
  • 200 g pieniä katkarapuja
  • 3 dl kermaa
  • 1 sitruuna
  • 1 iso kevätsipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • chilijauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 250 g pappardellea
Valmistusohje:
  1. Keitä pasta ohjeen mukaan.
  2. Kuori ja hienonna kevätsipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne reilussa oliiviöjyssä paistinpannulla keskilämmöllä.
  3. Lisää pannulle sitruunan mehu sekä raasta sekaan vielä sitruunan kuorta noin puolikkaasta sitruunasta. Kaada pannulle kerma ja kiehauta. Mausta suolalla, pippurilla ja aavistuksella chilijauhetta.
  4. Lisää pannulle hieman ennen pastan kypsymistä pienet katkaravut ja kokonaiset katkaravut. Kiehauta muutaman minuutin ajan.
  5. Kokoa annokset ja nauti.
Jälkisotku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...