Ainekset:
Pesto:
- 1/2 dl pinjansiemeniä
- 1/2 ruukku basilikanlehtiä
- kourallinen persiljaa
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 50 g raastettua parmesaanijuustoa
- 4 valkosipulinkynttä
- suolaa
- mustapippuria
- 250 g pastaa (esim. gnocchi)
- 500 g parsaa
- 250 g portobellosieniä
- 2 rkl oliiviöljyä
- persiljaa koristeluun
- suolaa
- Laita pastan keittovesi kiehumaan isoon kattilaan.
- Valmista ensin pesto jauhamalla kaikki ainekset pl. oliiviöljy esim. monitoimikoneessa. Lisää lopuksi oliiviöljy hiljalleen kaataen koneen käydessä ja jauha tasaiseksi massaksi.
- Lisää suolaa keitinveteen ja lisää pasta sekaan. Leikkaa parsoista pois kova juuriosa ja viipaloi loput suupaloiksi. Lisää parsa noin viisi minuutia myöhemmin keitinveteen.
- Laita samaan aikaan paistinpannu keskilämmölle ja paista suupaloiksi leikatut sienet oliiviöljyt pehmeiksi eli noin viiden minuutin ajan.
- Kun pasta on sopivan al dente, niin kaada pois ylimääräiset vedet, mutta säästä noin 1/2 dl keitinvettä. Lisää kattilaan sienet ja pesto ja sekoita hyvin.
- Kokoa annokset lautaselle ja koristele silputulla persiljalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti