sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Olutarvio: La Barbaude L'ocre

Tutustumismatka ranskalaispanimo La Barbauden tuotteisiin jatkuu toisella osalla, jossa katselmuksessa on panimon bière ambrée. Katso myös edellinen arvio eli La Reine des mousses.

Olut on väriltään kaunis ja meripihkainen. Lasiin kaadettaessa vaahtoa syntyy vain niukahkosti eikä ohut kerros kestä pitkään lasissa. Tuoksu on makeahkon toffeinen ja karamellinen. Siinä on myös aavistus maltaisuutta ja hennosti paahteisuutta kahvin ja suklaan aromeiden kera. Tuoksu on onnistunut ja tasapainoinen.

Maku ei vastaa täysin tuoksun luomia odotuksia. Se on hieman hyökkäävämpi reippaiden hiilihappojen kera eikä lainkaan niin pehmeä kuin tuoksu antaisi ymmärtää. Maussa on samaa toffeemaista makeutta ja jopa hieman tuoksua enemmän paahteisuutta, mutta maku on hieman pistävä. Keskitäyteläinen suutuntuma tasoittaa makua ja jää pitkäksi aikaa muistuttamaan olemassaolostaan. Yhteenvetäen olut on varsin hyvä muttei kuitenkaan mitenkään erityisen ikimuistettava. Myös maku ei yllä aivan houkuttelenva tuoksun tasolle.


L'ocre:
Panimo: Brasserie La Barbaude, Ranska
Tyyli: Amber ale, 5,5 %

Pisteet:
Tuoksu 7/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 6/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 12/20 = Yhteensä 31/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...