Ruokajuomana oli punkkua Bordeaux'sta eli tarkemmin ilmaistuna Saint-Émilionista. Vuoden 2007 vuosikertaa ollut vinkku oli vielä melko tuoretta mutta silti jo oikein hyvää. Mansikkainen ja mustaherukkainen tuoksu sai jatkoa tasapainoisella maulla, jota täydensivät jo yllättävän silkkiset tanniinit. Viini sopi todella hyvin grillatun lihan kanssa ja myös sellaisenaan nautiskellen.
Ainekset:
- 2 entrecôtea eli naudan välikyljystä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 merguez-makkaraa
- kaksi kourallista friseesalaattia
- kourallinen kirsikoita
- 2 isoa tomaattia
- 100 g mozzarellaa
- 100 g moniväristä pastaa
- mustapippuria
- oliiviöljyä
- tuoretta patonkia
- tapenadea, pestoa, juustoja
- Valmista ensin salaatti. Keitä pasta ohjeen mukaan ja valuta kylmän veden alla. Pilko tomaatti pienemmäksi. Revi salaatti pienemmäksi. Leikkaa mozzarella paloiksi. Yhdistä ainesosat ja mausta mustapippurilla. Pirskota päälle reilusti hyvää oliivivöljyä.
- Paista entrecôtet grillissä haluamasi kypsyysasteiseksi. Mausta vasta lopuksi kevyesti suolalla ja pippurilla. Pari minuuttia per puoli riittää medium-kypsyysasteeseen. Kun lihan pinta alkaa "hikoilla", niin käännä tällöin puolta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti