perjantai 29. kesäkuuta 2012

Grilliburgerit osa 2

Jupen keittiössä tehtiin grilliburgereita jo kerran tällä lomalla, mutta kyllähän yhden kesäloman aikana voi tehdä burgereita toisenkin kerran. Edelliseen versioon verrattuna uutena elementtinä oli grillattu ja tuore ananas, joka sopiikin enemmän kuin hyvin kokonaisuuteen. Lisäksi tavallisten tomaattien sijasta käytin meheviä pihvitomaatteja ja punasipulin sijasta tuoretta sipulia. Nälän taltuttamiseksi burgerin kanssa oli myös tällä kertaa tarjolla ronskeja ranskiksia. Pienet muutokset tekivät burgerista vielä astetta maukkaamman!


Ainekset (2 annosta):
  • 2 sämpylää
  • 400 g rasvaista naudan/possun jauhelihaa
  • 2 viipaletta juustoa (esim. cheddar)
  • 1 tuore sipuli
  • 1 pihvitomaatti
  • vihreää salaattia
  • majoneesia
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • BBQ cajun -maustetta
Valmistusohje:
  1. Valmista ensin kaksi pihviä eli sekoita jauheliha, suola, pippuri ja cajun-mauste hyvin keskenään. Muotoile massasta pihvit ja valele pinta kevyesti oliiviöljyllä.
  2. Huuhtele ja viipaloi sipuli ja tomaatit. Kuori ananas ja tee siitä kaksi rengasta.
  3. Grillaa pihvit ja ananasrenkaat ronskisti kauttaaltaan ja paista lopuksi vielä sämpylät molemmin puolin. Kokoa burgerit ja nauti ranskalaisten kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...