torstai 7. kesäkuuta 2012

Viikuna-parmankinkkupatonki

Testailut lounaspatonkien parissa jatkuvat aiemman lohi-rucolapatongin jälkeen hieman erilaisissa merkeissä. Tällä kertaa ideana oli tehdä viikunahilloa, jonka kaveriksi puolestaan oli tarjolla parmankinkkua, pinaattia ja paahdettua paprikaa juustolla terästettynä. Makea viikunahillo sopii todella hyvin yhteen suolaisen parmankinkun ja paahdetun paprikan kanssa, joten kokonaisuus oli varsin onnistunut.



Ainekset (2 annosta):
Viikunahillo:
  • 250 g viikunoita
  • 2 dl vettä
  • 1/3 dl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 tl kanelia
Lisäksi:
  • 4 viipaletta parmankinkkua
  • kourallinen tuoretta pinaattia
  • 2 paahdettua paprikaa
  • 6 viipaletta juustoa (esim. musta emmental)
  • 2 patonkia
Valmistusohje:
  1. Keitä viikunat vesi-valkoviinisekoituksessa noin 10 minuutin ajan. Lisää viikunat esim. tehosekoittimeen tai yleiskoneeseen (jätä keitinvesi mutta lisää tarvittaessa) ja mausta hunajalla, sitruunan mehulla ja kanelilla. Jauha tasaiseksi massaksi.
  2. Kokoa patongit voitelemalla ensin viikunahillolla pitkittäin halki leikatut patongit. Lisää sitten parmankinkkuviipaleet, tuoreet pinaatit, paahdetut paprikat ja juustoviipaleet. Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...