Kylässä on myös pieni liike/matkailukohde, joka on yhdistänyt taidetta lukuun ottamatta kaikki Lagrassen tärkeimmät tulonlähteet. '1900'-niminen paikka on oikeastaan alueen historiaa käsittelevä museo, mutta toisaalta siellä on myös laaja puoti/baari, josta voi ostaa heidän itsensä tekemiä ja alueen muiden tuottajien viinejä, oluita ja muita herkkuja. Paikka oli varsin onnistunut kokonaisuus, ja sieltä lähti matkaan talon omaa punaviiniä, yksi kirsikkaolut ja itsetehtyä tapenadea. Viinintekijä oli itse maistattamassa viinejä myös paikan tiskillä ja kehui tietysti kovasti omaa tuotostaan.
Viinin nimi oli "Le rouge du 1900", joka sai kunnian olla yhden grillausiltamme ruokajuomana. Sinertävänpunainen viinin tuoksu oli kypsän hedelmäinen ja mausteinen, maku taasen mukavan täyteläinen ja pyöreiden tanniinien säestämä. Kehut osuivat siis hyvin kohdalleen, ja viini sopi hyvin yhteen myös grillatun entrecôten kanssa.
Viinin ja naudan kaverina oli yksinkertainen vihreä salaatti lehtisalaatista, tomaateista, kurkusta ja juustosta. Lisäksi grillissä tehtiin täytettyjä herkkusieniä, joiden täyte koostui tuorejuustosta ja valkosipulitapenadesta suolalla ja pippurilla maustettuna. Hyvää oli ja mukava nestemäinen matkamuisto kruunasi illan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti