Pika-apua ruokapulmiin saatiin maanantaiaamun ostosreissun jälkeen. Nälkä oli jo lounasaikaan mennessä yltynyt sen verran kovaksi, että sen ratkaisuksi vaadittiin nopeita toimenpiteitä. Jupen keittiössä on tehty aiemmin quiche lorrainea, mutta nyt oli tyytyminen kaupan valmisversioon, jonka seuraksi tein nopean ja helpon salaatin tuoreista ja paikallisista aineksista. Mansikat ja kirsikat olivat jo todella herkullisia, ja näiden seuraksi sopi hyvin friseesalaatti ja kirsikkatomaatit. En jaksa koskaan olla ihmettelemättä ranskalaisten ruokakauppojen valtavia hyllyjä, joista löytyy tuoreena kuta kuinkin kaikkea mahdollista mitä mieleen voi ikinä juolahtaa.
Ruokajuomana nautittiin tervetuliaislahjaksi saatua tilan viiniä. En tullut kysyneeksi tarkemmin viinin sisällöstä, mutta karahvin kyljessä luki Chardonnay 2011, joten ainakin rypälelaji ja vuosikerta pitäisi olla selvä. Maku oli pöytäviiniksi oikein hyvä. Makeahko, hedelmäinen ja mutkaton viini sopi tunnelmaltaan yhtä leppoisaan lounashetkeen.
Aterian päätteeksi nautittiin vielä kahvia ja pullaa, hyvää oli!
Salaatti kera viinin ja piirakan |
Ainekset:
- friseesalaattia
- mansikoita
- kirsikoita
- kirsikkatomaatteja
- vuohenjuustopalloja
Lisäksi:
- esim. mansikkavinaigrettea
- Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Huuhtele, halkaise ja poista kannat tomaateista ja mansikoista. Huuhtele kirsikat ja poista kannat.
- Asettele salaatti kulhon pohjalle ja laita päälle mansikat, kirsikat ja juustopallot. Tarjoa valkoviinin kera.
Kahvia ja pullaa |
Sunnuntai-illan hätäpaketti, talon viiniä ja kaupan valmisruoka |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti