Minerven kaupunki |
Kivikasan lisäksi kylästä löytyi myös pieni viiniliike, jossa sympaattinen viininviljelijätär möi tilansa (Domaine Cavailles) viinejä sopuisaan hintaan eli matkaan lähti kaksi pulloa yhteishintaan yhdeksän euroa. Lyhyehkön keskustelutuokion perusteella selvisi se että molemmat viinit on tehty samoista rypäleistä, mutta toiseen on sekoitettu selvästi enemmän Grenachea, joka taas tekee viinistä hieman alkoholipitoisemman ja hedelmäisemmän. Näistä jälkimmäinen on vuosikertaa 2009 kun taas edeltävä sitä edeltävän vuoden viiniä. Pidätän itselläni oikeuden asiavirheisiin, koska keskustelu käytiin molemmin puolin ranskaksi, joka ei ole vahvin kieleni.
Domaine Cavailles on pieni viinitila, jonka johdossa ovat tilan perustaneen Didier Cavaillesin poika ja pojanpoika. Tilalla on palstoja 14 hehtaaria, joista syntyy tätä nykyä yhtä roséeta ja yhtä punaviiniä. Kaiken kaikkiaan myynnissä oli kolmea eri vuosikerran punaviiniä (vuodelta 2009 oli kahta eri blendiä) ja tämän vuoden maaliskuusta lähtien myös edellisvuoden roséeta.
Minerve kauempaa eri perspektiivistä |
Joka tapauksessa viinit lähtivät tyytyväisen asiakkaan matkaan, ja näitä päästiin myös testaamaan myöhemmin samalla viikolla. Minervoisin AOC-luokitellut punaviinit on valmistettu Carignan, Grenache, Lledoner Pelut, Mourvedre ja Syrah-rypäleistä. Tässä tapauksessa viinit koostuivat Carignanista, Grenachesta ja Syrahista. Tuottaja itse suositteli viiniä nautittavaksi esimerkiksi punaisen lihan tai paikallisen herkun eli cassouletin (papupata) kanssa. Me testasimme molempia viinejä grillatun naudanlihan kanssa.
Alueen viiniviljelmiä |
Yhteenvetona ja suosituksena voisi sanoa että matkaillessa kannattaa ehdottomasti tutustua myös paikallisiin viineihin ja mielellään vielä hankkia ne suoraan tiloilta tai liikkeistä.
Matkan saalis aidossa miljöössä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti